Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%
Magazín

Netradičné jahodové recepty

rss

Jahody sú chutné, zdravé a všelijako využiteľné. Vplývajú na naše zdravé srdce, oči, pleť, či na naše spokojné chuťové poháriky. Využiť sa však dajú aj inak ako do zákuskov či iných sladkých dobrôt. Inšpirujte sa našimi niekoľkými zvláštnymi, no chutnými receptami.

Šalát s červenou cibuľou a špenátom

Potrebujeme: 

  • 4 hrnčeky špenátu 
  • 1 stredne veľkú červenú cibuľu, najemno nakrájanú
  • 1 veľkú žltú papriku, najemno nakrájanú
  • 2 hrnčeky jahôd
  • pol hrnčeka orieškov, najlepšie píniových
  • ¼ hrčeka panenského olivového oleja
  • ¼ hrnčeka jablčného octu
  • polovica PL soli

Špenát, najemno nasekanú cibuľu a papriku zmiešajte s nakrájanými jahodami a orieškami. Dresingom, ktorý vytvoríte so zvyšných ingrediencií potom šalát len zalejete a môžete podávať.

Jahodovo – uhorkový šalát

Potrebujeme:

  • tretinu hrnčeku olúpaných mandlí
  • 2 PL jahodového džemu
  • 2 ČL balzamika
  • 1 ČL horčice
  • 1 väčšiu uhorku
  • za hrnček nakrájaných jahôd
  • pár lístkov čerstvej mäty
  • ľadový či iný šalát/ špenát
  • soľ
  • čierne korenie

Zmiešajte horčicu, balzamiko a džem. Pridajte nakrájanú uhorku, jahody, potrhaný šalát alebo špenát a mandle opražené na panvici do zlatova. Nakoniec dochuťte soľou alebo čiernym korením a pridajte mätu na dozdobenie a pridanie arómy.

Jahodová polievka

Potrebujeme:

  • 500g čerstvých jahôd
  • 150g cukru
  • 200g smotany na šľahanie
  • šťavu z 1 citrónu
  • 4 kopčeky jahodovej zmrzliny
  • detské piškóty
  • mäta na dozdobenie

V pol litre vody zvarte cukor a pridajte roztlačené jahody. Nechajte prejsť varom a rozmixujte. Pridajte smotanu, citrónovú šťavu a znovu nechajte prejsť varom. Polievka sa podáva studená, teda ju nechajte vychladnúť, pridajte kopček zmrzliny, pár piškót a čerstvú mätu. Takáto sladká studená polievočka poteší nie len deti, ale aj dospelých maškrtníkov.

Jahodový sorbet

Potrebujeme:

  • 500g jahôd
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 3 PL cukru
  • 150 ml červeného vína

Umyté jahôdky rozmixujte, pridajte citrónovú šťavu, cukor a premiešajte. Zmes dajte zamraziť aspoň na 3 hodiny. Víno nalejte do nádobky na ľadové kocky a tiež zamrazte. Miesto červeného vína sa však môže použiť aj sekt, ktorý sa leje priamo do zmrznutej zmesi. Ľadové kocky spolu s jahodovou zmesou potom rozmixujte na ľadový sneh. Sorbet môžete ešte dozdobiť čerstvými jahodami a lístkami mäty.

 

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz