Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Môžu nám potraviny zachrániť život?

rss

 

Recepty na dlhší život môžeme nájsť všade.  Každé telo potrebuje istú dávku vitamínov a minerálov. Zabudnite však na exotiku, a radšej doprajte svojmu telu výživu, na ktorú je geneticky prispôsobené. Otvorte vlastnú chladničku a zistíte, že veľa  zo zdravých potravín má v nej svoje pravidelné miesto bez toho, aby ste si to uvedomovali...

Pravá čokoláda

Pravá čokoláda je najzdravšia potravina, aká môže byť.  Flavonoidy, obsiahnuté v kakaových bôboch podľa vedcov z Harvardu pomáhajú pri stabilizácii a redukcii krvného tlaku, udržiavajú zdravé cievy a hladinu cholesterolu. 

Vhodná "pravá" čokoláda by mala obsahovať minimálne 70-75% kakaa.

Čo je vhodné pre mužov a čo pre ženy

Vedci z Anglicka zistili pozitívny vplyv žeruchy. Tá predchádza vzniku tumorov v prsníkoch.  Jej látky zabraňujú prítoku krvi do nádorov. Vďaka tomu prerušia rast nádoru. 

Pre mužov harardskí vedci zistili pozitívne účinky kávy. Je vhodná ako prevencia proti vzniku rakoviny prostaty. Zistili, že rovnaký účinok na prevenciu má káva s kofeínom aj bez neho. Je teda priamo na spotrebiteľoch, ktorý druh kávy budú piť.

Jabĺčko pre zdravie

Jablko považujeme za najbežnejšie ovocie. Je pre nás dostupné po celý rok, rastie nám v záhrade a nie je ničím "zaujímavé". Opak je však pravdou. Stačí jedno jablko denne a znížime svoje návštevy u lekárov. Pri každodennej konzumácii čerstvých jabĺk, najlepšie domácich, bez chemických prísad, znižujeme "zlý" a zvyšujeme "dobrý" cholesterol. Vsaďte na jablká, ak chcete udržať svoje srdce FIT!

S orechmi pre srdce

Medzi orechmi víťazia vlašské orechy, ktoré majú v sebe 2x viac antiioxidantov ako arašidy alebo mandle. Pomocou nenasýtených mastných kyselín nám znižujú cholesterol  a predchádzajú srdcovo-cievnym ochoreniam. 

Olivovým olejom proti rakovine prsníka

Rakovina prsníka je hrozba nie len pre ženy, ale aj pre mužov. 

Extra panenský olivový olej lisovaný za studena obsahuje polyfenoly. V týchto látkach sa laboratórne zistili účinky potláčajúce HER2 (gén nádoru prsníka).

Červená repa, chren a špenát

Červená repa (ľudovo cvikla) vďaka kyseline listovej a betacianínu (pigment) chráni pred vrodenými chybami, osteoporózou a rakovinou hrubého čreva.  Kyselina listová má pozitívne účinky aj na rast vlasov. Dodáva telu vlákninu a betakarotén. 

Chren pôsobí ako bojovník proti rakovine a baktériám.  Telu dodáva vápnik, vitamín C, draslík  a pomáha pri tvorbe kolagénu (potrebný pre kĺby).

Veľa ľudí si špenát spája so silou Pepka námorníka. Špenát využívame ako zdroj železa (potrebné najmä pre ženy). Je zdrojom vitamínu A a omega - 3 mastných kyselín.

Vajíčka na nechty

Pevnosť nechtov docielime jedením vajíčok vďaka biotonínu, ktorý obsahujú.

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz