Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
43%
Blízkosť predajne
9%
Magazín

Menej tradičné recepty s medom

rss

Mleté mäso zapečené s fazuľou

Čo potrebujeme?

1kg mletého mäsa (bravčové + hovädzie), 2 hrnčeky nakrájanej cibule, štvrť hrnčeka oleja, 2 hrnčeky kečupu,  ½ hrnčeka medu, 2 lyžice horčice, 1 lyžička soli, 2 lyžice vínneho octu, 4 hrnčeky uvarenej bielej fazule

Ako postupujeme?

Cibuľu osmažíme dozlata. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania prudko opražíme. Keď cibuľka začne hnednúť pridáme ďalšie ingrediencie a premiešame. Prelejeme do pekáčika a zapekáme v horúcej trúbe asi 30 minút.

Hermelín s chilli a medom

Čo potrebujeme?

hermelín na vyprážanie, tekuté chilli a med

Ako postupujeme?

Na kúsok alobalu dáme veľkú lyžicu medu. Hermelín na vyprážanie (má hrubšiu „šupku“) potrieme s chilli a položíme na med. Zvrchu na hermelín dáme opäť lyžicu medu. Zabalíme takmer hermeticky do aspoň troch vrstiev alobalu a dáme na gril. Dávame pozor, aby hermelín nepraskol, to znamená, že ako náhle sa nám celý obal nafúkne, počkáme tak 30 sekúnd a zložíme z grilu. Môžeme podávať ako hlavné jedlo, alebo ako dezert. Ostrosť ladíme množstvom chilli na hermelíne.

Medová marináda

Čo potrebujeme?

6 strúčikov cesnaku, čierne korenie, soľ, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžicu medu, 8 lyžíc ostrého kečupu, 2 lyžice grilovacieho korenia, chilli, 150 ml oleja

Ako postupujeme?

Prelisovaný cesnak zmiešame s ostatnými surovinami a spravíme tak marinádu. Mäso osolíme, vložíme do misky s marinádou a premiešame tak, aby bol každý kúsok mäsa namočný v marináde a necháme v chlade aspoň 2 hodiny, najlepšie ale do druhého dňa. Potom grilujeme/pečieme. Najvhodnejšou prílohou je chlieb.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz