Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Med a škorica ako liek

rss

Med a škorica sú nielen veľmi chutnými potravinami, ale spoločne sú používané už od stredoveku aj na podporu ľudského zdravia a pohody. Med aj škorica, každý osobitne, majú veľmi silné terapeutické účinky. Čo ak ich teda použijeme spolu? Ak je jeden účinný aj bez druhého, nebude to znamenať, že spolu budú ešte efektívnejšie?

Prečo med a škorica pomáhajú

Med a škorica majú silné protibakteriálne, protizápalové a antioxidačné schopnosti. Z tohto dôvodu sú používané už po stáročia v medicíne na zmiernenie nepríjemných zdravotných stavov. Dôvody, prečo tieto dve potraviny - med a škorica, vytvárajú také silné účinky na telo, sa vo všeobecnosti sústreďujú na ich schopnosť kontrolovať zápal, bojovať proti voľným radikálom a posilňovať imunitu. Škorica aj med patria medzi ľahko dostupné suroviny, takže je jednoduché začleniť ich do pravidelnej stravy a tak predísť mnohým chorobám bez vedľajších účinkov.

Med a škorica liečia

Vďaka schopnostiam, ktoré majú med a škorica pôsobia ako liek na mnohé neduhy- zlepšujú trávenie, pomáhajú proti plynatosti, prekyslenému žalúdku, dodávajú organizmu energiu, zvyšujú pozornosť, podporujú telesnú aktivitu, pomáhajú pri chudnutí a pôsobia proti niektorým formám rakoviny.

Medom a škoricou proti chorobám srdca

Pokiaľ konzumáciu medu a škorice skombinujete so zdravou stravou a primeranou telesnou aktivitou, je prevenciou proti srdcovým chorobám, nakoľko pomáha odstraňovať usadeniny v tepnách. Med a škorica tiež prinavracajú cievam a žilám ich pružnosť a znižujú hladinu cholesterolu v krvi.

Zbavte sa chrípky, nachladnutia a posilnite imunitný systém

Pokiaľ máte chrípku, ste prechladnutý, máte problémy s chronickým kašľom, či bronchitídou, užívajte lyžicu medu s pol lyžičkou škorice po dobu troch dní. Zaručene sa vám uľaví. Navyše ak budete med a škoricu jesť pravidelne, posilníte si imunitný systém a chorý budete oveľa menej.

Proti infekciám močových ciest aj bolesti zubov

Med a škorica rozpustené v pohári vlažnej vody majú priaznivé účinky na močový mechúr a močové, nakoľko ich prečisťuje a odstraňuje z nich infekcie. 

Ak zmiešate jednu lyžicu škorice a päť lyžíc medu a vzniknutú pastu nanesiete na boľavý zub 3x denne, uľaví sa vám od bolesti. 

Škorica a med na akné a pleť

Pasta z medu a škorice vytvorená v pomere 3:1 pomáha v boji proti akné a vyrážkam. Pasta si aplikujte priamo na vyrážky večer pred spaním a ráno ju zmyte teplou vodou. Do týždňa by vyrážky mali pri pravidelnej aplikácii zmiznúť aj s boľavým ložiskom. Blahodarne med a škorica pôsobí aj na ekzémy, pásový opar a všetky typy ostatných kožných infekcií.

Tak čo, vyskúšate túto kombináciu? Alebo ju už používate dlhšie?

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz