Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Masticha - Liečivá živica, ktorá si poradí nielen s helikobakterom!

rss

Liečivá živica zo stromov pistácií pochádza z gréckeho ostrova Chios. Chioská masticha sa používa ako liek už viac ako 1000 rokov. Čo dokáže? Používa sa pri liečbe zápalov v tele, na hubenie plesní, húb a baktérií v ústnej dutine a pri tráviacich problémoch. Pomáha pri liečbe vredových ochorení, Crohnovej choroby a zápale žalúdka.

Zabijak helikobaktera

Táto liečivá živica sa dostala do celosvetového povedomie najmä vďaka schopnosti liečby zákerného helikobaktera. Helikobakter Pilori spôsobuje tráviace ťažkosti a celkové oslabenie organizmu. Zákernou vlastnosťou typickou pre tento druh baktérií je fakt, že počiatočná fáza napadnutia tela prebieha takmer bez príznakov.

Príznaky napadnutia 

Aké sú príznaky prítomnosti tejto baktérie v tele? Ľudia sa sťažujú na stály pocit hladu , nutkanie jesť a pretrvávajúce tráviace problémy. Charakteristický je aj zápach z úst, ktorý spôsobujú prítomné baktérie. Ďalej sa sťažujú na bolesti žalúdka, grganie, pálenie záhy, horkú chuť v ústach a nepríjemné pohyby v žalúdku. V súčasnosti sa mnohé výskumy venujú štúdiu súvislosti napadnutia tela Helikobakterom Pilori a rozvoja rakoviny žalúdka.

Prírodný spôsob boja s Helikobakterom

Na trhu je množstvo preparátov, ktoré sú v boji s helikobakterom účinné. Najčastejšie sa používa antibiotická liečba kombináciou viacerých druhov antibiotík, ktorá však ohrozuje celkovú obranyschopnosť organizmu a odstraňuje z tela aj „dobré baktérie.“ Výbornou voľbou je liečba pomocou Mastichy. Ide totiž o čisto prírodný produkt!

Výsledky výskumu

V súvislosti s pozitívnymi účinkami užívania tejto liečivej živice na ľudský organizmus bolo vykonaných viacero štúdií. Zaujímavý výskum sa uskutočnil na 38 dobrovoľníkov s diagnózou dvanástorníkového vredu, ktorých rozdelili do 2 skupín, pričom jedna skupina užívala placebo. Po 14 dňoch podstúpili všetci endoskopické vyšetrenie, ktoré vyhodnotilo stav vredov. Až 80 percent dobrovoľníkov konzumujúcich mastichu zaznamenalo zmiernenie klinických príznakov. Endoskopické vyšetrenie preukázalo u 70 percent dobrovoľníkov užívajúcich mastichu vyliečenie dvanástorníkových vredov. Liečba pritom prebehla bez vedľajších účinkov! Mnohé iné výskumy taktiež potvrdili liečivé schopnosti mastichy nielen pri liečbe vredových ochorení.

Ako sa Masticha používa?

Masticha sa užíva v rôznych formách. Najčastejšie vo forme sušených kryštálov, tabletiek alebo žuvačiek, keďže sa jedná o živicu. Je známa aj pod pomenovaním „mastichové slzy.“ Čo si možno od použitia tohto prírodného preparátu sľubovať? Úspešnosť a účinok liečby závisí od stupňa zanesenia organizmu. Mastichové slzy možno užívať aj preventívne. Oproti ostatným spôsobom liečby, ide o prírodný preparát, ktorý nespôsobuje žiadne vedľajšie účinky a nezaťažuje orgány. Pri výbere zvážte možnosť využitia preparátu, ktorý kombinuje viaceré účinné látky. Masticha sa s nimi kombinuje pre zvýšenie účinku. Prírodná liečba, ktorá dokáže zdravotné problémy vyriešiť často lepšie a šetrnejšie ako chemické lieky, je výbornou voľbou!

Zdroj: about.com

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz