Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Kváskové recepty

rss

Kvások, kváskové recepty a kváskové pečenie sú v poslednom období témou gazdiniek číslo jeden. Mnohí z vás už iste viete, ako sa ku kvásku dostať, prípadne ako si ho sami vyrobíte (ak nie, pozriete si jednoduchý návod tu). V jednom z článkov sme písali aj o tom, ako si z neho upiecť výborný kváskový chlebík. Určite ste však skúšali už aj iné recepty z kvásku. O tom, ako si upiecť kváskové pečivo so syrom a medvedím cesnakom sa dočítate na nasledujúcich riadkoch.

Kváskové žemle so syrom a medvedím cesnakom

Práve je sezóna medvedieho cesnaku, chutnej a veľmi zdravej bylinky rastúcej skoro na jar, ktorú by ste nemali premeškať. Okrem toho, že sa medvedí cesnak dá jesť surový alebo ako pesto, môžete ho použiť aj v teplej kuchyni. V spojení s kváskom si pripravíte zdravé a chutné kváskové žemle na raňajky, olovrant, desiatu, či večeru.

Čo potrebujeme?

170 g celozrnnej múky

170 g hladkej múky

85 g masla

½ čajovej lyžičky soli

1 polievkovú lyžicu nasekaných listov medvedieho cesnaku

180 ml mlieka

60 ml bieleho jogurtu

55 g tvrdého syru (napr. čedar)

Ako postupujeme?

1.Všetky sypké prísady si odvážime a dáme do misky.

2.Pridáme maslo a zmiešame tak, aby zmes mala konzistenciu strúhanky.

3.V ďalšej miske spolu zmiešame mlieko s jogurtom a potom túto zmes primiešame k suchým ingredienciám v prvej miske.

4.Pridáme syr a medvedí cesnak a premiešame, aby sa nám prísady spojili.

5.Vyklopíme na pomúčenú dosku, kde cesto rukou jemne hnetieme a a vyrovnávame rukou, aby bolo približne 2 cm hrubé.

6.Nožom rozkrájame na menšie kúsky, ktoré vytvarujeme na žemle a umiestnime ich na vymastený, alebo papierom na pečenie vyložený plech. Môžeme ich posypať syrom a potrieť mliekom, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.

7.Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút dozlatista.

8.Pred podávaním necháme mierne vychladnúť. Môžeme natrieť maslom.

Prajeme vám dobrú chuť. :)

 

Zdroj: hobbshousebakery.co.uk

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz