Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Kokosová voda

rss

Kokosová voda sa objavuje v mnohých zdravých nápojoch. Je to číra tekutina, ktorá je vo vnútri mladých zelených kokosových orechov, zvyčajne s veľkosťou basketbalovej lopty.

Zber kokosových orechov kvôli vode

V ideálnom prípade by sa kokosové orechy kvôli vode mali zbierať po 5.-7. mesiacoch ich rastu, kedy jej obsahujú najviac. Ako kokosový orech dozrieva, tak sa tekutina mení na kokosovú dužinu a strácajú sa z nej výživné látky. V tropických krajinách je táto voda konzumovaná už po stáročia a predpokladá sa, že pomáha pri liečbe najrôznejších ochorení.

Nutričné hodnoty kokosovej vody

Kokosová voda patrí medzi jeden z najhydratačnejších nápojov prírody. Má veľmi nízky obsah tuku a cukru. Naopak, je plná potrebných aminokyselín, antioxidantov, enzýmov, rastových faktorov, minerálov a vitamínov. Primárnou živinou kokosovej vody je draslík, čo z nej robí výborný elektrolytický nápoj. Obsahuje aj malé množstvá sodíka, vápnika a horčíka. Elektrolyty sú veľmi dôležité pre udržanie objemu krvi, zdravia srdca, zabránenie dehydratácii, znižovaní únavy, stresu, pomáhajú zachovať svalovú relaxáciu.

Zdravotné prínosy kokosovej vody

Kokosová voda je bezpečným a zdravým nápojom pre väčšinu ľudí. Opatrní by mali byť ľudia s ochorením obličiek kvôli vysokému obsahu draslíka. Inak kokosová voda znižuje krvný tlak, zvyšuje športový výkon, posilňuje energiu, znižuje cholesterol a celulitídu, pomáha chudnúť

Super hydratačný nápoj s kokosovou vodou

Nie každému vyhovuje chuť kokosovej vody, skúste ju teda zmiešať s inými ovocnými, či zeleninovými šťavami. Tu je recept na nápoj, ktorý obsahuje kokosovú vodu spolu s inými zeleninovými šťavami pre optimálnu hydratáciu. Vyskúšajte ho ešte dnes, myslíme si, že neoľutujete.

Na prípravu (cca) 2 pohárov nápoja potrebujete:

  • 4 stopky celeru,
  • 1 uhorku,
  • 1 limetku,
  • 120 ml kokosovej vody.

Výroba osviežujúceho nápoja vám zaberie len približne 5 minút a výsledkom budete prekvapení. Začnite použitím rastlinného odšťavovača, do ktorého postupne dáte zeler, uhorku a limetky. Po odšťavení jemne premiešajte s kokosovou vodou. Podľa chuti môžete pridať ľad. Hneď konzumujte.

Zdroj obrázkov: draxe.com

 

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz