Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%
Magazín

Jesenný očistný šalát z kučeravého kelu

rss

Začiatok jesene sa nám v oblasti gastronómie spája hlavne s ťažkými, no dobrými, jedlami a sladkými pochúťkami. Naše telo sa však potrebuje od týchto dobrôtok aj nejako očistiť. V šaláte, ktorý vám dnes predstavíme, je kučeravý kel skombinovaný s repou, žltou cuketou, feniklom, orechmi a semienkami. Spolu tvoria veľmi zdravú a ľahkú prílohu. Vyskúšajte a uvidíte :)

Čas príprav: 15 minút

Čas varenia: 15 minút

Potrebujeme:

                Na šalát:

  • 1 malá žltá cuketa
  • 2 malé repy / 1 veľká
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • hlávka kučeravého kelu (množstvo kelu v šaláte si zvoľte sami podľa požadovaného objemu)
  • šťava z jedného citrónu
  • 1 malý fenikel
  • hrsť vlašských orieškov
  • hrsť tekvicových semiačok
  • hrsť sušených brusníc

Na dressing:

  • 4 polievkové lyžice tahini
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
  • 1 pretlačený strúčik cesnaku
  • soľ

Príprava:

1. Rúru predhrejeme na 165°C. Na papier na pečenie poukladáme očistenú cuketu a repu, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme štipku soli. Premiešame a pečieme domäkka, zhruba 15 – 20 minút.

2. Kým sa zelenina pečie, pripravíme si zvyšok šalátu. Vo veľkej mise zmiešame kel, citrónovú šťavu, soľ a poriadne premiešame, aby listy trošku zmäkli. Pridáme fenikel pokrájaný na tenké plátky, nasekané oriešky, tekvicové semiačka a brusnice.

3. Na dressing zmiešame všetky ingrediencie dokopy a premiešame. Požadovanú konzistenciu získame pridaním vody. Dochutíme soľou.

4. Cuketu s repou vyberieme z rúry. Po vychladnutí zmiešame so zvyškom šalátu a podávame pokvapkané dressingom.  

 

Foto zdroj: Renee Blair

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz