Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Jeme na Slovensku konské mäso?

rss

Kone na Slovensku nie sú chránené pred ľuďmi, a to platí aj po gastronomickej stránke. Konské mäso bolo na slovenskom jedálničku odjakživa. Napriek tomu to nie je obľúbený ani tradičný druh jedla. Chuťou najviac pripomína hovädzie mäso, od ktorého je sladšie a obsahuje menej tuku. 

Medzi bežne dostupné potraviny s konským mäsom patria konské salámy.  Vo výrobkoch obsahujúcich konské mäso by mal byť jeho obsah uvedený v zložení. 

Na Slovensku sú kone vnímané ako naši priatelia, dopravný prostriedok a verný spoločník. Preto je pre nás ťažšie prijať koňa ako niečo, čo by sa malo objaviť na obedovom menu. Iný pohľad na túto skutočnosť majú v susednom Poľsku. Tu končia aj slovenské kone. Pre chovateľov je výhodné za slušné peniaze predať koňa do štátu, kde je o neho záujem, ako platiť za usmrtenie a spálenie skoro tonu vážiaceho zvieraťa. Zámer predaja koňa do zahraničia nemusí byť majiteľovi koňa vopred známi. 

V medializovaných kauzách lasagní s konským mäsom nebol najväčší problém obsah tohto mäsa v samotnom výrobku ako fakt, že táto skutočnosť bola zákazníkovi zatajená. 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz