Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Jedlá zo špenátu

rss

Pri slove špenát mi hneď v hlave začne znieť melódia známej piesne- „Což takhle dát si špenát, špe-špe-špe-špe-špe špenát?“ Dali by ste si, ale neviete ako ho pripraviť? Nechajte sa inšpirovať.

Zelená špenátová polievočka

Čo potrebujeme?

1 balíček špenátového pretlaku, 2 ks cibule, podľa chuti vegeta, maslo, mlieko, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 200ml vody

Ako postupujeme?

Cibuľku si najemno nakrájame a opražíme na masle. Potom pridáme múku a vodu. Necháme zovrieť. Následne pridáme mlieko, vegetu a nakoniec špenátový pretlak. Trošku povaríme, ochutnáme, prípadne dochutíme. Môžeme ešte zahustiť. A polievka je na svete, môžeme servírovať.

Špenátovo-syrový prívarok

Čo potrebujeme?

1 balíček špenátového pretlaku, 1 ks cibule, 3-4 strúčiky cesnaku, 1 syr Bambino, maslo, biely jogurt alebo pochúťková smotana, soľ, mleté čierne korenie

Ako postupujeme?

Špenát si v hrnci pomaly rozmrazíme. Medzitým si na panvici na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. K rozmrazenému špenátu pridáme tavený syr, smotanu alebo jogurt a osmaženú cibuľu s cesnakom. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Podávame so zemiakovou kašou a volským okom. Dobrú chuť!

Špenátové palacinky

Čo potrebujeme?

cesto: 500ml mlieka, 2 vajcia, 220g hladkej múky, 1čajová lyžička soli, štipka sódy bikarbóny, 200g čerstvého špenátu

plnka: 200g syru Lučina, 200g kyslej smotany, soľ

Ako postupujeme?

Najprv si umyjeme špenátové listy, pokrájame ich a pretlačíme v mažiari (môžeme aj rozmixovať). Potom si z mlieka, múky, vajíčok, soli, sódy bikarbóny pripravíme palacinkové cesto, do ktorého vmiešame aj špenát. Necháme chvíľku odstáť. Na rozpálenej panvici upečieme palacinky. Pomedzi pečenie si pripravíme plnku a to tak, že Lučinu zmiešame s kyslou smotanou a dochutíme soľou. Vychladnuté palacinky potom naplníme, zrolujeme a podávame.

Špenátový šalát so sezamom

Čo potrebujeme?

500g čerstvých špenátových listov, ½ čajovej lyžičky kajenského korenia a tmavého sezamového oleja, 1 čajová lyžička soli a citrónovej šťavy, sezamové semienka

Ako postupujeme?

Špenát si pripravíme na pare tak, aby bol mäkký (cca 3-5 minút). Dáme ho na misu. Pridáme sezamový olej, soľ, kajenské korenie a citrónovú šťavu. Potom ho posypeme opraženými sezamovými semienkami. Podávame ešte teplý.

Tip: Môžeme ho doplniť nastrúhaným syrom, či syrovou alebo cesnakovou smotanovou omáčkou podľa chuti.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz