Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
43%
Blízkosť predajne
9%
Magazín

Feniklový šalát s pomarančmi

rss

Pomaranče a fenikel spolu chutia veľmi sviežo. Hodia sa preto aj k ťažším zimným jedlám. Kombinácia všetkých surovín vďaka vysokému množstvu vitamínu C posilní imunitu, je zdrojom vlákniny a kyseliny listovej. Tak dobrú chuť!

Celkový čas prípravy: 15 minút

Potrebujeme:

  • 2 červené pomaranče alebo grapefruity
  • 1 klasický pomaranč
  • 1 fenikel
  • 1 polievková lyžica kapary
  • 1 polievková lyžica pistácií
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • štipka soli
  • 50 – 100 g zelených mungo klíčkov, špenátu, polníčka, rukoly alebo šalátu

Príprava:

1. Ošúpeme červené pomaranče a rozdelíme ich na mesiačiky. Zbavíme ich aj bielej kožky, tzv. membrány. Takto očistené mesiačiky môžeme nechať v celosti alebo nakrájať na menšie kúsky.

2. Pomaranč takisto ošúpeme a nakrájame na kolieska.

3. Fenikel nakrájame natenko. Zmiešame spolu s pomarančmi, kapary a pistáciami.

4. Šalát naberieme na tanier, pokvapkáme olejom a pridáme štipku soli. Môžeme naň vytlačiť aj šťavu z niekoľkých mesiačikov pomarančov.

5. Zmes necháme chvíľku postáť, aby sa chute dobre premiešali a nakoniec dozdobíme zelenou rastlinkou, ktorú sme si pre tento šalát vybrali.

 

Foto zdroj: Perry Santanachote

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz