Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Epsomská soľ - Zabudnutý poklad hlási návrat!

rss

Nie je to žiaden novodobý hit. Epsom soľ poznali už naši predkovia. Na začiatku sedemnásteho storočia objavil farmár, žijúci neďaleko mestečka Epsom, studničku bohatú na síran horečnatý. Netrvalo dlho, kým sa prišlo na jej liečivé účinky. Teraz sa tento zabudnutý poklad opäť hlási o slovo. Prečo by sme mali túto soľ používať?

Starostlivosť o telo a pleť

Epsomská soľ má priaznivé účinky na vzhľad pleti, ktorá je pri pravidelnom čistení roztokom epsomskej soli svieža a jemná. Zásobí pleť minerálmi a odstráni nahromadené toxíny. Táto soľ dokáže tiež nasiaknuť prebytočný olej z vlasov. Môžete ju pridať do šampónu pri oplachovaní vlasov alebo ju pridať ku kondicionéru. Výsledkom budú zdravo vyzerajúce vlasy, ktoré sa budú ľahšie upravovať!

Epsomská soľ

O jej pozitívnych účinkoch vedia aj celebrity. Na epsomskú soľ nemôže dopustiť herečka Gwyneth Paltrow a jej účinky chváli aj Victoria Beckham a Elle Macpherson. Mnoho známych herečiek a modeliek prezradilo, že patrí medzi ich „tajné“ zbrane na dosiahnutie plochého bruška. Pri účinkoch na vzhľad a krásu však jej využitie nekončí!

Koniec zadržiavania vody v tele! 

Síran horečnatý  sa môže pochváliť skvelými detoxikačnými účinkami. Dokáže bojovať proti zadržiavaniu vody. Kúpeľ s touto soľou tak pomáha znížiť zadržiavanie vody v tele a odstrániť nepríjemné nadúvanie a pocit plného brucha. Kúpeľ v epsomskej soli odporúča aj trénerka celebrít Janey Holliday.

Ako pripraviť kúpeľ z epsomskej soli?

Nielen v prípade bolesti brucha, žalúdočných ťažkosti sa odporúča dopriať si tento kúpeľ pravidelne. Pred kúpeľom je dobré stimulovať pokožku a masážou otvoriť póry. Ako pripraviť kúpeľ? Vo vani stačí rozpustiť dva hrnčeky epsomskej soli. Ideálne je dopriať si tento kúpeľ trikrát do týždňa po dobu 20 minút.

Recept na vnútorné užívanie

Epsomská soľ si poradí so zlým trávením a lieči zápchu. Stačí rozpustiť lyžičku jedlej epsomskej soli v pohári vody. Epsomská soľ pôsobí aj ako preháňadlo, činnosť čriev podporí rovnako vnútorným užitím. Ako epsomskú soľ užívať? Na lačný žalúdok sa odporúča rozmiešať jednu lyžicu soli v pohári vody a vypiť ju. K stenám čriev je oproti prípravkom z lekárne mimoriadne šetrná.  Pozor, na vnútorné použitie môžete použiť len soľ určenú na potravinárske účely!  V prípade zdravotných ťažkostí je lepšie sa o jej užívaní poradiť s lekárom.

Po preflámovanej noci

Nepríjemné príznaky „opice“ poznáme všetci. Dehydratácia, pulzujúca bolesť hlavy, únava a nevoľnosť, tieto nepríjemné pocity sú spôsobené nahromadeným množstvom toxínov v tele. Sírany prítomné v epsomskej soli pomôžu odplaviť toxíny z tela a zmierniť príznaky preflámovanej noci.

Opuchnuté, unavené nohy a modriny

Okrem toho, že epsomská soľ upokojuje bolesť, pôsobí tiež protizápalovo. Vďaka tomu je kúpeľ  z epsomskej soli mimoriadne vhodná na vaše unavené, opuchnuté nohy. Pripisujú sa jej aj pozitívne účinky pri odstraňovaní modrín. Odporúča sa handričkou namočenou v roztoku masírovať modrinu, čím sa podporí jej rýchlejšie zmiznutie. Ktorý spôsob jej použitia vyskúšate na vlastnej koži?

Ďalšie zaujímavosti:

https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/recept-na-zdravu-poctivu-huspeninu-bez-umelej-zelatiny

https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/talianska-polenta-zdrava-bezlepkova-dobrota-na-sladko-aj-na-slano

https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/preco-uprednostnit-kvasok-pred-drozdim

https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/zjednodusena-vyroba-kvasku-ktoru-zvladne-kazdy

https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/upecte-si-kvaskovy-chlieb

Zdroj: 6yes.net

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz