Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Chutné bábovky

rss

Blíži sa víkend a vy premýšľate nad nejakým rýchlym, ale zato chutným koláčikom? Alebo chcete niečo ku kávičke, čaju, príde vám návšteva, či pre deti na desiatu? Upečte si s nami bábovku!

Tradičná bábovka

Čo potrebujeme?

240g cukru (práškový alebo kryštálový, na tom nezáleží, akurát kryštálový je potrebné mixovať dlhšie), 4 vajcia, 240g polohrubej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 125g margarínu (Hera, Helia), kakao, hrozienka, oriešky, trošku vody/mlieka/kávy

Ako postupujeme?

Cukor, vanilkový cukor a žĺtky vymiešame do peny. Pridáme margarín. Vymixujeme dohladka. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a podľa potreby vodu/mlieko/kávu, hrozienka, oriešky (podľa chuti). Potom si vymiešame sneh z bielkov. Opatrne spojíme sneh s cestom. Polovicu cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice dáme kakao, zamiešame a vlejeme do formy. Pečieme pri 200 stupňoch. Občas skúšame špajdľou. Keď sa cesto už nelepí, bábovku z rúry vyberieme, vyklopíme, potrieme maslom a posypeme cukrom.

Hrnčeková čučoriedková bábovka

Čo potrebujeme?

2 hrnčeky práškového cukru, 4 vajcia, 1 balíček vanilkového cukru,  ½ balíčka prášku do pečiva, 2 hrnčeky polohrubej múky, ½ hrnčeka oleja, ½ hrnčeka mlieka, čučoriedky (čerstvé, z mrazničky alebo kompót)

Ako postupujeme?

Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a olejom. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta pomaly vmiešame čučoriedky. Pečieme vo forme na bábovku, ktorú si vopred vymastíme a vysypeme múkou v predhriatej rúre približne 30 minút. Či je upečená vyskúšame pomocou špajdle. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme, pocukrujeme.

Bábovka s pudingom

Čo potrebujeme?

Cesto: 4 vajcia, 250g práškového cukru, 120g margarínu (masla), 250g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 100ml mlieka, 1 balíček vanilkového cukru

Puding: 300ml mlieka, 1 čokoládový puding, 2 PL cukru

Ako postupujeme?

Uvaríme si puding a za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme sneh z bielkov. V druhej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilkovým cukrom a maslom. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Dobre premiešame. Nakoniec jemne primiešame vyšľahaný sneh. Polovicu cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Na to dáme puding a nakoniec druhú polovicu cesta. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť, vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a podávame.

Dúfame, že sa vám bábovka podarí a prajeme vám nech si pochutnáte :).

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz