Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Chudneme s medom

rss

Prírodný včelí med nepovzbudzuje chuť do jedla, ani sa ním nedá prejesť. Tým, že sa okamžite vstrebáva do krvi, tak si náš organizmus včas povie: „Dosť!“ a prestaneme mať naň chuť.

Jednou z hlavných príčin nadváhy je prílišná konzumácia cukrov a spracovaných potravín. Nízkotučné potraviny síce obsahujú málo, zato cukru je v nich neúrekom. Rovnako aj biela múka sa tele transformuje na cukor. Aj kvôli tomuto je cukor v krvi často na maxime. Do krvi sa vylučuje hormón inzulín, ktorý cukor premieňa na tuk, ktorý sa už z tela nevylúči. Následne príde signál, že mozog má opäť hlad.

Med je zdravší ako cukor, pretože nezvyšuje hladinu cukru v krvi tak markantne, dokonca ju znižuje. Taktiež má med priaznivé účinky na určité bunky mozgu, ktoré po požití medu pred spaním nereagujú obranne, ale sú v pokoji a mozog bez stresu tak môže spaľovať tuky. Naopak, pokiaľ pred spaním zjeme cukor, mozgové bunky sa správajú obranne a mozog je celú noc v strese, čiže namiesto toho, aby spaľoval tuky, dá pokyn na ich ukladanie a cukor zháňa, čo sa prejavuje chuťou na sladké.

Ako teda schudnúť s medom?

  1. Med a škorica- Mnoho ľudí potvrdilo stratu váhy pri pravidelnom pití tohto nápoja: zmiešajte dokopy lyžicu škorice, medu a pohár teplej vody. Pite pred jedlom.
  2. Med a citrón- Zmiešajte 1-2 lyžice medu s lyžicou citrónu v pohári teplej vody. Tento nápoj vypite hneď po zobudení. Pri jeho pravidelnom pití, zmes pomáha vyčistiť tráviaci trakt a znížiť množstvo tuku.
  3. Med a teplá voda- Pri pravidelnom pití poháru teplej vody s lyžicou medu sa tuk bude spaľovať rýchlejšie a vy tak schudnete ľahšie.

Pripomienky pre použitie medu

Pamätajte na to, že med by ste nemali miešať s horúcou, či vriacou vodou, ani ho zohrievať na vyššie teploty, pretože inak sa stratia všetky v ňom obsiahnuté užitočné látky. Taktiež, pokiaľ chcete schudnúť s medom, neznamená to, že môžete jesť všetko, čo uvidíte. Stravujte sa zdravo, inak bude váš imunitný systém slabý a strata váhy neúspešná.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz