Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Biely jogurt – pomocník pre našu pleť

rss

Po určitom veku, sa na každej pleti začnú vytvárať vrásky a pokožka pôsobí unavene. Už ťažko dosiahneme efekt krásnej a mladistvej pleti, ako keď sme mali dvadsať. V časopisoch nachádzame množstvo rád, ako sa starať o pleť a poradcovia nám odporúčajú veľa kozmetických a drahých prípravkov, ktoré nás len zbytočne oberajú o peniaze. No ani sami nevieme, že práve jedného pomocníka na našu pleť často schovávame v chladničke. Je to biely jogurt, ktorý je už od staroveku považovaný za jedno z najzdravších jedál. Po celé stáročia ho ľudia v Grécku využívali dokonca aj ako výživu pre pokožku. Po použití sa tak stala pokožka jemná a hebká.

Biely jogurt sa získava kvasením mlieka, v ktorom sa využívajú špecifické mikroorganizmy. Je veľmi ľahko stráviteľný a výživný pre náš organizmus. Vďaka tomu je aj veľmi vhodný pre ľudí, ktorí sa snažia o zníženie svojej hmotnosti. Obsahuje množstvo bielkovín, vápnik, draslík, fosfor, horčík, zinok, ale aj vitamíny B a kvasinky, ktoré sú prospešné na ochranu našej kože pred vonkajšími vplyvmi. Biely jogurt vie po nanášaní na pleť dokonale odstrániť odumreté bunky z pokožky. Pôsobí ako zvlhčovač pleti, sťahuje rozšírené póry a v neposlednom rade dodáva našej pokožke to, čo jej najviac chýba.

Výhody pre našu pokožku

- kyselina mliečna, ktorá sa nachádza v jogurte, dokáže rýchlo upokojiť podráždenú, suchú, ale aj spálenú pokožku,

- veľké množstvo živín, antibakteriálnych látok a pod., ktoré sú obsiahnuté v jogurte, zbavujú našu pleť nežiaducich baktérií a udržujú ju v rovnováhe,

- jogurt si vie poradiť aj v prípade zápalových procesov ako napr. s akné,

- podporuje ochrannú funkciu kože a dokáže nám pomôcť odstrániť známky stresu i napätia,

- len vďaka mliečnemu tuku môžeme opäť dosiahnuť mladistvý a žiarivý vzhľad našej pleti,

- jogurt je aj dobrým pomocníkom v prípade stareckých škvŕn a pieh,

- ak máte problém s lupinami alebo suchou vlasovou pokožkou, jogurt vám zaručene pomôže pri jej odstránení, a to hlavne vďaka kyslím zložkám,

- tiež obnovuje pH našej pokožky.

V prípade, ak máte citlivú pleť, jogurt vám pomôže pri zmiernení nepríjemných a agresívnych pocitov. Na suchú pleť odporúčame nanášať biely jogurt spolu s vaječným žĺtkom. Ak trpíte pre mastnú a problematickú pleť, jogurt je pomocník pri normalizovaní mazotoku a jogurtová maska je tak vhodná pre pokožku, ktorá je premastená v T zóne. V prípade zrelej pleti, kde už je poznať prirodzený jav starnutia, nám jogurt pomôže na vyhladenie jemných vrások. Trpíte pigmentovými škvrnami? Zmiernenie týchto škvŕn môžeme docieliť denno-denným aplikovaním jogurtových zmesí.

Biely jogurt môžeme použiť aj v kombinácii s výluhmi z kamiliek, prípadne môžeme použiť aj iné bylinky. Tiež sa jogurt kombinuje aj so strúhanou mrkvou, uhorkami alebo avokádom.

Tak teda neváhajte a použite rôzne recepty na svoju pokožku a doprajte jej opäť zažiariť. Netreba však zabúdať na to, že na výsledky našej snahy si musíme chvíľku počkať a používať jogurt pravidelne a systematicky.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz