Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Ako sušiť ovocie, zeleninu, hríbiky a bylinky rýchlo a ľahko :)

rss

Sezóna sa blíži — ak si chcete nasušiť dostatok cenného ovocia, zeleniny, hríbikov, či byliniek na celý rok, skúste namiesto tradičných postupov použiť modernú elektrickú sušičku. Ušetrí vám kopu času a vďaka bezchybnému procesu sušenia si sušené plodiny uchovajú omnoho viac vitamínov a ďalších cenných látok. Tento článok je vašim sprievodcom po svete elektrických sušičiek plodov prírody.

Najlacnejšie sušičky ovocia a zeleniny

Najlacnejšie modely začínajú už na niekoľkých desiatkach eur, napriek tomu sú mimoriadne užitočným pomocníkom. Ako príklad uveďme sušičku na ovocie a zeleninu BASIC v cene okolo 79 eur. Je vybavená piatimi kruhovými zásobníkmi na sušené plodiny s priemerom 34 cm. Napriek nízkej cene je rýchla a výkonná, proces sušenia urýchľuje zabudovaný ventilátor. Má veľmi jednoduché ovládanie a kompaktný dizajn. Výborná na domáce sušenie nakrájaného ovocia a zeleniny, nie je však vhodná na sušenie byliniek — na to sú určené vyššie modely so zabudovaným termostatom.

Vyššie triedy sušičiek ovocia a zeleniny si poradia aj so sušením byliniek a hríbov

Už v cenách nad 100 eur nájdete sušičky so zabudovaným termostatom, ktoré okrem ponúkajú rýchle sušenie plodín vo väčších zásobníkoch pri nízkych teplotách. Hravo zvládnu aj sušenie byliniek a hríbov. Väčšinou sa dizajnovo podobajú na tie lacnejšie — kruhové sušiace zásobníky sú “naukladané” na seba, často ich môžete použiť až 10 v jednej sušičke. Približne od 200 eur vyššie nájdete rozmernejšie modely so zásobníkmi v tvare “šuplíkov” s dĺžkou až okolo 80 cm. S výkonom až 500 W je napríklad model BIOSEC DOMUS pripravený kvalitne vysušiť vysoký objem ovocia, zeleniny a byliniek v krátkom čase.

Profesionálne sušičky ovocia a zeleniny

Ak plánujete sušiť skutočne vo veľkom, práve pre vás sú určené profesionálne sušičky ovocia, zeleniny, byliniek a hríbov. V tejto kategórii sa ceny pohybujú v tisícoch eur, čomu zodpovedá nielen výkon, ale aj technické prevedenie. Namiesto plastu bežného u obyčajných sušičiek, v profi kategórii už dominuje nerezová oceľ a kapacita sa meria v desiatkach kilogramov sušeného materiálu. Komerčné sušičky už nepoložíte na stôl :) v kuchyni, majú vlastný stojan (nohy) a zvládnu aj 60 či 100 kg sušeného ovocia, zeleniny či byliniek denne (aj viac, podľa modelu).

Máte nejaké otázky k výberu a použitiu elektrickej sušičky? Spýtajte sa v komentároch :)

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz