Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Ako sa zbaviť mravcov v záhrade bez chemikálii

rss

Mravce v záhrade môžu byť užitočnými pomocníkmi – prevzdušňujú pôdu, požierajú vajíčka a larvy hmyzích škodcov a opeľujú určité kvety. Ako sú mravce užitočné, tak môžu byť v záhrade aj nežiadúcimi hosťami, keďže si mraveniská budujú blízko koreňového systému rastlín, čím ich môžu oslabiť. Na to, aby ste sa ich zbavili nemusíte používať chemické pesticídy, pretože ich počet sa dá znížiť na zvládnuteľnú úroveň aj použitím prírodných a netoxických metód.

Horúca voda v boji proti mravcom

Najčastejším a najznámejším spôsobom ako sa zbaviť mravcov v záhrade je použiť horúcu vodu. Jednoducho len nájdite tak veľa mravenísk v záhrade ako je to možné a vylejte na ne vriacu vodu. Tento postup by ste mali opakovať, kým nevyhubíte všetky mravce.

Prostriedok na umývanie riadu a olej pomáhajú proti mravcom

Metóda zmiešania prostriedku na prostriedok na umývanie riadu s olejom a vodou a ich následné nastriekanie na mravce, či mraveniská je tiež veľmi účinnou v boji proti mravcom v záhrade. Zmiešajte čajovú lyžičku saponátu s jeden a pol lyžičkou oleja a vodou. Dajte zmes do nádoby s rozprašovačom a postriekajte na mravce, ktoré uvidíte mimo mraveniska a zbytok vylejte priamo naň.

Mletá škorica proti mravcom    

Ak sa chcete mravcov zbaviť len na určitom mieste vo vašej záhradke, môže vám k tomu dopomôcť mletá škorica. Obsypte ňou toto miesto dookola hrubým pásom škorice a mravce naň zaručene nepolezú, pretože pach mletej škorice ich odpudí, hoci ich nezabije. Samozrejme, táto metóda funguje len do najbližšieho dažďa, kým sa škorica nezmyje. Potom musíte postup zopakovať.

Zbavte sa mravcov pomocou pomarančov

Zbaviť sa mravcov v záhrade vám môžu pomôcť aj pomaranče, konkrétne ich šupka. Zomeľte si šupku z dvoch, troch pomarančov v mixéri spolu s jednou šálkou teplej vody. Potom túto zmes nalejte priamo na mraveniská vo vašej záhrade a čakajte na výsledok.

Mravcov sa zbavíte aj bielym octom

Biely ocot taktiež pomáha v boji proti mravcom. Vyliatie litra bieleho octu na mravenisko môže spôsobiť divy. Biely ocot nie je škodlivý pre rastliny, ale mravce hubí.

Dajte hubeniu mravcov v záhrade čas

Väčšina prírodných a netoxických metód nefunguje na hubenie mravcov okamžite. Dôvodom je, že keďže sú prírodné, tak aktívne ingrediencie v nich nie sú až natoľko hubiace mravce, ako sú profesionálne jedy. Doprajte teda týmto spôsobom na zbavenie sa mravcov čas.  

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz