Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Ako sa zbaviť buriny bez škodlivých chemikálii

rss

Zbavte sa zbytočnej buriny pomocou týchto jednoduchých a neinvazívnych riešení. Nespoliehajte sa na chemikálie z obchodov na zničenie burín v záhradke, ktoré môžu uškodiť aj rastlinám, ktoré pestujete. Vyskúšajte radšej niektoré z týchto prírodných riešení na odstránenie nežiadúcich rastlín z vašej záhrady.

Slama

Slama nielenže potláča rast a zabraňuje vyrastaniu nežiadúcich burín vo vašej záhradke, ale ako sa bude postupom času rozkladať, taktiež pohnojí vašu pôdu a políčko, v ktorom pestujete zeleninu a ovocie.

Ochranná fólia

Ak nemáte čas na ničenie buriny, alebo pestujete zeleninu či ovocie vo veľkom, najistejším riešením ako sa vyhnúť burine je ochranná fólia. Tá zabráni ďalšiemu rastu burín, ktoré na políčku už sú, ako aj zasemeňovaniu nových nežiadúcich rastlín. Ak nechcete kupovať fóliu z finančných dôvodov, podobne vám poslúži aj ak okolo rastliniek položíte noviny.

Ocot

Tento roztok, nachádzajúci sa dozaista v každej domácnosti, je lacným a bezpečným ničiteľom burín v záhrade. Ak sa rozhodnete ocot použiť na zbavenie sa buriny, odporúčame vám ho neriediť a použiť ho čo najviac koncentrovaný.

Vriaca voda

Vriaca voda veľmi rýchlo spáli burinu, ale žiaľ, aj všetku ostatnú zeleň v dosahu jej vyliatia. Ak sa preto rozhodnete použiť vriacu vodu pri ničení buriny vo svojej záhrade, lejte ju priamo ku koreňom rastlín, ktorých sa chcete zbaviť.

Kukuričná múka

Ak sa chcete zbaviť trávy, púpavy a hviezdice - burín, ktoré často rastú na poliach so zeleninou, rozsypte po ňom kukuričnú múku. Lepok z nej pôsobí ako organický herbicíd a pritom neobsahuje toxické chemikálie.

Denaturovaný lieh

Aj denaturovaný lieh môže byť použitý na boj s burinou v záhrade. Zmiešajte 2 polievkové lyžice liehu s pol litrom vody a prelejte roztok do fľaše s rozprašovačom. Potom touto zmesou postriekajte burinu. Alkohol, ktorý je v roztoku odstráni z pôdy vlhkosť, ktorú buriny potrebujú na svoj rast.

Soľ

Soľ je ďalším kuchynským, a navyše aj lacným prostriedkom, ktorý možno použiť v záhrade na vykynoženie buriny. Aby ste predišli tomu, že zahubíte aj vami chcené rastliny, odporúčame vám vyrobiť si roztok vody a soli v pomere 3:1, dať ho do fľaše s rozprašovačom a aplikovať ho len priamo na burinu, ktorej sa chcete zbaviť.

Veríme, že vám naše tipy na to, ako sa bez škodlivých chemikálii zbaviť buriny pomôžu. Zároveň budeme radi, ak sa s nami a s našimi čitateľmi podelíte aj so svojimi radami, ako sa zbavujete buriny vy vo vašich záhradkách.

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz