Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Ako nahradiť drahé fitness výživové doplnky stravou?

rss

Z každej strany sa na nás valia informácie, ktoré tvrdia ako veľmi ich potrebujeme. Ak je to pravda a naše telá ich potrebujú, musí predsa existovať spôsob ako ich do tela dostať prirodzenou formou! Ten spôsob existuje, stačí konzumovať potraviny, ktoré ponúkajú tie isté benefity bez zaťažovania tela priemyselne spracovanými suplementmi!

Stravovacie návyky vs. neinformovanosť

Ak zvažujete zaradenie niektorého výživového doplnku do svojej stravy, je dobré sa porozhliadnuť, či nie je jednoduchšie konzumovať účinné látky preparátu v prirodzenej forme. Často sa stáva, že máme prirodzený zdroj účinnej látky priamo pod nosom, a predsa uprednostníme výber výživového doplnku!

Nemáme čas na vlastné zdravie

Ideálnym podhubím na expanziu týchto potravinových doplnkov je dnešná uponáhľaná doba. Často jednoducho nemáme dostatok informácií a času, aby sme sa dostali k prirodzenému zdroju a tak volíme „zázračný“ preparát. V prirodzenej forme však môže byť príjem týchto látok pre telo užitočnejší a telo z nich často dokáže vyťažiť viac ako z umelého preparátu.

„Fitness pomoc“ z prírody

Ľudia, ktorí cvičia urobia čokoľvek, aby zvýšili účinok ich snaženia na tele. Preto prijímajú množstvo doplnkov pred, počas a po cvičení. Cesta ako sa k ním dostať prírodnou cestou, je však často omnoho jednoduchšia a najmä lacnejšia!

Prievan v peňaženke

Ide to aj bez prievanu v peňaženke. Dôkazom sú nasledujúce rady, ktoré nie sú žiadnym objavom a výsledkom niekoľkých amerických výskumov. Obsah týchto látok v potravinách je nám často veľmi dobre známy, nemali sme len čas sa nad tým zamyslieť.

Srvátkový proteín

Po náročnom tréningu treba do tela rýchlo dostať kvalitné bielkoviny, ktoré zabezpečia regeneráciu a rast svalov. Nie, práškový srvátkový proteín nie je náhrada jedla. Skvele poslúži v deň, keď ste nestihli plnohodnotné jedno, ale nie je náhradou stravy! Túto informáciu mnohí prehliadajú. Proteíny v prášku spôsobujú nadúvanie a vetry a sú tiež dôvodom prievanu v peňaženkách mnohých ich užívateľov. Bielkoviny s rýchlym účinkom do tela dostanete v prirodzenej forme konzumáciou vaječných bielok, nízkotučných rýb (treska, losos, sardinky, lieň, ostriež, zubáč, pstruh) a odstredeného mlieka. Čo je lacnejšie a prirodzenejšie pre telo?

Omega-3 mastné kyseliny

Prínos omega-3 mastných kyselín na náš organizmus netreba veľa rozpisovať. Zlepšujú srdečnú činnosť, prietok ciev, zrýchľujú metabolizmus a zabraňujú tvorbe zápalových procesov v tele. Čo tak nahradiť tieto suplementy s „exkluzívnym“ obsahom zdraviu prospešných omega-3 mastných kyselín pravidelnou konzumáciou rýb, avokáda a orechov? Losos, pstruh a tuniak sú chutnou náhradou tabletkovej formy a asi ťažko sa niekto vyhovorí, že na jedlo nemá čas! Tabletky verzus ryby a orechy? Čo znie zdravšie?

Kazeín

Rovnako dôležitý je pri cvičení aj príjem pomalšie metabolizujúceho proteínu – kazeínu. Kazeín sa odporúča konzumovať v čase dlhých prestávok bez jedla, napríklad pred spaním. Nájsť ho v našej strave je až smiešne jednoduché. O jeho dostatočnom príjme v podobe tvarohu, mlieka a gréckych jogurtov nemusíte pochybovať. Za práškový kazeín doslova vyhadzujeme peniaze von oknom! Prijať ho v prirodzenej forme je dokonca chutnejšie!

Vláknina

Aby sa bielkoviny zo stravy vstrebávali do tela, je potrebné prijať dostatočné množstvo vlákniny. Tá zabezpečí, že sa vyhneme zbytočnému vylučovaniu nestrávených zvyškov potravinových doplnkov. Netreba sa spoliehať na práškové preparáty, telu ju zabezpečí dostatočný príjem vlákniny zo zeleniny, ovocia, obilnín, ovsených vločiek, fazule a iných strukovín!

Energetické nápoje vs. káva

Najkontroverznejšiu skupinu doplnkov výživy pri cvičení tvoria energetické nápoje. Majú jedno spoločné, sú nabité kofeínom, umelými vitamínmi a vyznačujú sa výbornými predajmi! Prečo? Energiu pri cvičení jednoducho potrebujeme! Čo tak dať si kávu s kofeínom, zelený čaj alebo kvalitné kakao? Kofeín z kávy nepôsobí len na energiu. Pozitívne vplýva na metabolizmus a dodáva telu prospešné antioxidanty a minerály.

Áno doplnkom, ktoré nedokáže organizmus prijať zo stravy

Obohatiť svoj životný štýl o dopriať si pestrejšiu stravu sa dá aj bez doplnkov. Užívajte tie doplnky, ktoré nedokáže organizmus vstrebať zo stravy! Ostatné prijímajte v prirodzenej forme. Telo sa vám za to poďakuje lepšou schopnosťou absorpcie a nezaťaženým trávením!

Zdroj: mercola.com

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz