Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

9 potravín, ktoré vás omladia

rss

Bleskové tipy na 9 ľahko dostupných potravín, ktoré pôsobia omladzujúco a zároveň chránia vaše zdravie. Plus recept na domácu BIO pleťovú masku z avokáda a pleťovú vodu z jačmenných krúp. 

Avokádo 

Avokádo omladzuje pleť a vlasy, a chráni vaše srdce. Obsahuje drahocenné zložky pre jemnosť a hebkosť pleti, slúži ako súčasť prevencie proti vráskam a dokáže oživiť unavenú pleť na tvári. Nemusíte ho len konzumovať – dá sa z neho spraviť aj pleťová maska s okamžitým účinkom. 

Recept na vyživujúcu pleťovú masku z avokáda 

V miske roztlačte 1 zrelé avokádo a rozmiešajte na pastu s 1 lyžičkou tekutého medu, s 1 lyžičkou citrónovej šťavy a s 1 lyžičkou bieleho živého BIO jogurtu bez cukru. Pleťovú masku nechajte 30 minút postáť v chladničke a naneste si ju na tvár, kde ju necháte pôsobiť 10 minút. Potom dôkladne opláchnite studenou vodou a pleť si jemne vysušte uterákom. 

Hrozno 

Hrozno obsahuje popri iných minerálnych látkach aj selén, o ktorom vieme, že pôsobí priaznivo proti starnutiu. Menej známe je, že pravidelná a častá konzumácia hrozna (najlepšie nestriekaného v BIO kvalite) chráni pred kŕčovými žilami, pomáha pri reume a artritíde. Hrozno zároveň pomáha pečeni detoxikovať – zlepšený stav pečene sa pozitívne odráža aj na krajšej pleti človeka. 

Jačmenné krúpy 

Jačmeň obsahuje silný antioxidant tokotrienol – pomáha chrániť bunky pred starnutím a poškodením. Vďaka obsahu lignanov chráni aj srdce pred tvorbou krvných zrazenín. Obsah selénu a vitamínu E prospieva kráse a kondícii vašich vlasov a prináša mladistvý vzhľad pleti. 

Jačmeň je súčasťou zdravého jedálnička (jačmenné krúpy, ale aj celé jačmenné zrno, jačmenné otruby), a môžete si z neho spraviť aj BIO pleťovú vodu. 

Recept na BIO pleťovú vodu z jačmenných krúp 

Jačmenné krúpy (100 g) nechajte namočené v studenej vode 24 hodín. Potom ich vysušte, dajte do hrnca s čistou vodou (1 liter) a dajte na sporák variť. Keď voda s krúpami zovrie, prikryte a nechajte variť ešte pol hodiny. Preceďte cez sitko, aby ste odstránili z vody jačmeň. Do horúcej jačmennej vody pridajte rozmarín (čerstvý alebo sušený), prikryté nechajte vychladnúť. Po vychladnutí stačí hotový odvar precediť do fľaše s uzáverom a skladovať v chladničke, kde vydrží maximálne 4 dni. Jačmennú pleťovú vodu si môžete nanášať na pleť dvakrát denne, napríklad kozmetickým tampónom alebo na kúsku vaty. Táto pleťová voda zlepšuje prekrvenie a vracia mladistvý vzhľad pleti na tvári a krku. 

Mandle 

Mandle sú jednoducho úžasné – pomáhajú pokožke aby bola pružná, zdravá a krásna. Mandľový olej nanášame na pooperačné jazvy, kde pomáha pokožke zahojiť sa. Doprajte si výživné madle aj na tanieri, ale s mierou. Aj keď mandle obsahujú tie najzdravšie tuky pre krásu a zdravie, pár mandlí denne musí postačiť. 

Olivový olej 

Olivový olej spomaľuje starnutie – svoje o tom vedia najmä stredomorské národy, ktoré ho používajú nielen na konzum v surovom stave a na varenie, ale tiež na príjemné omladzujúce masáže. 

Sardinky a iné ryby 

Sardinky, slede, losos, treska, makrela – pravidelná konzumácia rýb (najlepšie čerstvých alebo mrazených) prospieva kondícii, lepšej postave, ale aj čistej pleti, krásnym vlasom a zdravému zraku. 

Sója 

Neverte nezmyslom šarlatánov – sója je bezpečná a zdraviu prospešná potravina, overená tisícročiami ázijskej kuchyne. Sója zmierňuje príznaky menopauzy, pomáha predchádzať cukrovke a udržať si mladistvú pleť a krásne vlasy. Geneticky upravená sója sa u nás v obchodoch nepredáva. 

Vajíčka 

Vajíčka patria medzi najcennejšie zdroje bielkovín, aké máme k dispozícii. Pravidelná konzumácia vajíčok (stačí 1 denne) zlepšuje pamäť, prispieva k duševnej pohode, lepšiemu zraku, pevnejším kostiam a pomáha aj imunitnému systému. Obsahuje cenné aminokyseliny na regeneráciu svalov, pokožky a vlasov. 

Zelený čaj 

Zelený čaj je plný antioxidantov – a tie, ako vieme, chránia bunky pred poškodením a spomaľujú starnutie. Neváhajte a doprajte si dve – tri šálky denne, prvú z nich hneď ráno.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz