Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

4 zázračné BIO oleje pre krásu a zdravie

rss

Od arašidového oleja cez mandľový olej až po santalový a sezamový olej – zoznámte sa s pozitívnymi účinkami známych aj neznámych BIO olejov na zdravie a krásu. 

Kvalitné BIO oleje sú skvelé nielen v kuchyni, ale nájdu výborné využitie aj v rámci domácej BIO kozmetiky a starostlivosti o zdravie. Ľudstvo napríklad už po tisíce rokov používa olejové masáže, po ktorých je pokožka zamatová a krásna. 

Arašidový olej proti lupinám a pri bolestiach kĺbov 

Arašidový olej sa vyrába z tzv. búrskych orieškov (podzemnica olejná). Obsahuje pestrý mix antioxidantov vrátane drahocenného resveratrolu, zdravých kyselín, vitamín E. 

Vďaka tomu je arašidový olej pri pravidelnej konzumácii súčasťou prevencie srdcových ochorení. Prispieva k správnej hladine tukov v krvi, podporuje hormonálnu činnosť a zlepšuje funkcie mozgu. 

Arašidový olej pomáha pri ekzémoch, suchej pokožke a lupinách (stačí roztrieť na kožu alebo do vlasov a nechať cez noc), ale osvedčil sa aj pri bolestiach a zápalov kĺbov a pri reumatizme. 

Mandľový olej omladzuje pleť 

Mandľový olej obsahuje kyselinu linolovú (ktorá pomáha predchádzať prejedaniu sa a spomaľuje rast tukových tkanív) a ďalšie cenné zložky vrátane vitamínov (A, E, K), draslíka, vápnika... 

Mandľový olej je vynikajúci na masáže. Vstrebáva sa síce pomerne dlho (čo si vyžaduje dlhšiu masáž), ale pôsobí na pleť omladzujúco a preto sa s obľubou používa na masáže tváre. 

Santalový olej je nielen afrodiziakum 

Santalový olej sa vyrába zo santalového dreva a preto si zachováva typickú sladkú vôňu tohto ušľachtilého dreva. Pomáha pri kožných problémoch (suchá a popraskaná pleť), a už tisíce rokov sa používa aj ako afrodiziakum. 

Dávni arabskí liečitelia ho odporúčali pri problémoch so srdcom, nervozite a nepokoji, ale aj pri duševnej vyčerpanosti, nespavosti, kašli, nádche a prechladnutí. Ako všetky oleje z tohto článku, používa sa vnútorne (len jedlý olej určený na konzum) aj pri masážach. 

Sezamový olej chráni srdce, cievy a pečeň 

Sezamový olej je najstarší olej, aký ľudstvo začalo používať. Za tisíce rokov sa osvedčil ako prostriedok chrániaci srdce a cievy pred upchávaním, pomáha pri bolestiach hlavy a zlepšuje metabolizmus. 

Podľa výsledkov laboratórnych experimentov sezamový olej dokonca bráni množeniu rakovinových buniek v žalúdku a hrubom čreve (súčasť prevencie proti rakovine). Osvedčil sa pri masážach kĺbov. 

Pri výskyte vší vo vlasoch je sezamový olej veľmi účinný – bohato sa natrie na vlasy a nechá dlhodobo pôsobiť, je zdravou alternatívou chemických prípravkov. 

Rovnako dobre účinkuje sezamový olej na ukľudnenie pubertálnej vyrážkovej pleti, alebo u kojencov a batoliat ako ochrana pokožky pred zapareninami. 

Na záver 

Pri konzumácii aj tých najzdravších olejov prosím nezabudnite, že obsahujú pomerne vysoký objem (aj keď zdravých) tukov a denný konzum olejov nadmerne nepreháňajte. A že domáca diagnostika a liečba nie je náhradou, ale len doplnkom odbornej zdravotnej starostlivosti. 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz