Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

4 silné prírodné antibiotiká, na ktoré nepotrebujete lekársky predpis

rss

Lekárske antibiotiká sa v súčasnej dobe stali najpredpisovateľnejšími liekmi vôbec. V dôsledku toho si ľudia nielenže ničia svoje tráviace systémy, ale aj znižujú svoju prirodzenú obranychopnosť voči infekciám. Ak sa chcete zbaviť infekcie bez chémie, skúste vyskúšať tieto 4 silné prírodné antibiotiká.

1. Cesnak

Cesnak sa využíva ako prírodné antibiotikum už po tisíce rokov na celom svete. Už v 17. storočí sa ho snažili použiť ako liek na odvrátenie moru. Cesnak má silné antibiotické, antivírusové a antimikrobiálne vlastnosti. Na základe toho je cesnak schopný ochrániť organizmus a odstrániť z neho všetky choroboplodné baktérie. Cesnak obsahuje aj veľmi veľa antioxidantov, ktoré pomáhajú v boji proti voľným radikálom, čo tiež podporuje imunitný systém. Kľúčovým komponentom cesnaku, ktorý je za tieto vlastnosti zodpovedný je alicín. Jeho účinky klesajú alebo sa úplne strácajú varom a vysokými teplotami, preto odporúčame cesnak konzumovať najmä surový, v teplom čaji, alebo len v mierne varenom jedle.

2. Olej z oregana

Olej z oregana ničí patogénne baktérie bez toho, aby poškodzoval baktérie pre telo prospešné. Taktiež pôsobí proti vírusom a plesniam. To z oleja z oregana robí veľmi silné prírodné antibiotikum s kombináciou 3 v 1, ktoré súperí s chemickými liečivami, pričom ale nepodporuje rezistenciu voči antibiotikám. Kľúčovou zložkou v oleji z oregana je karvacol. Ideálne je, ak ho olej obsahuje aspoň 70%.

3. Echinacea

Echinacea sa taktiež používa už po stovky rokov na liečbu širokej škály infekcií. Tradične sa používala na liečbu otvorených rán, záškrtu, otravy krvi a iných chorôb súvisiacich s baktériami. V dnešnej dobe sa Echinacea ako účinná bylina využíva najmä pri liečbe prechladnutia a chrípky, kvôli jej schopnosti zničiť najnebezpečnejšie formy baktérií, ako je stafylokokus aureus.

4. Med

Surový med je jedným z najlepších antibiotík s mnohými liečebnými výhodami. Bojuje proti infekciám a podliehajú mu aj niektoré rezistentné baktérie. Med má antibakteriálne, antiseptické a antifungálne vlastnosti. Môže sa použiť ako masť alebo klasicky zjesť, aby pôsobil na vnútorné zdravie.

Toto určite nie je celý zoznam antibiotík, ktoré môžete nájsť v prírode, či vo svojej kuchyni. Je to však skvelý štart na to, aby ste sa začali obzerať aj po prírodných náhradách, ak vás začína trápiť nejaká choroba. Samozrejme, nepodceňujte svoju chorobu a ak treba, choďte aj k lekárovi a nasaďte si aj chemické lieky.

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz