Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
Inzercia

BIO jahňacina

6 €
6.12.2017 / Považská Bystrica / Mäsové výrobky » ostatné
Predaj
Popis
predám jahna vcelku - očistené, vypitvané. váha bude cca 14-15kg. Cena je uvedená za kg. odber po dohode - jahniatka totiž ešte behaju po záhrade. Jahňatá sú od augusta - z letného vrhu a celé leto nám spásali jablkový sad - žiadne dokrmovanie - BIO!!! - teraz sú kŕmené iba senom a troškou repy a jabĺčkami. Naozaj doporučujem. odber v Považskej Bystrici. Prvé dve foto sú reálne z našej záhrady. Jahňacie mäso má jemné vlákna a charakteristickú vôňu. Na pečenie je ideálne stehno, obvykle sa na ňom ponecháva kosť alebo jej časť. Mäso pečené s kosťou má výraznejšiu chuť, pretože zostáva vcelku, nevysuší sa tak a je šťavnatejšie. Často sa pečie aj pliecko a kotlety či rebierka vcelku stočené do podoby korunky. Čas pečenia závisí od veľkosti a veku mäsa, pri mladom jahňacom s hmotnosťou dva kilogramy väčšinou stačí hodina. V obľube je aj dlhé pečenie pri nižšej teplote, keď sa mäso po úvodnom zapečení nechá v rúre aj niekoľko hodín pri teplote asi 90 °C. Je potom mimoriadne krehké a šťavnaté. K jahňaciemu sa veľmi hodí cesnak, majorán, citrusy, klinčeky a škorica. Charakteristická chuť a vôňa jahňacieho mäsa má svoje miesto v množstve svetových kuchýň vrátane francúzskej a talianskej. Dôležitým dôvodom, prečo jahňacie zaraďovať častejšie i do nášho jedálnička, je zdravotná prospešnosť. Mäso z jahniat je ideálnym zdrojom vitamínov skupiny B, zinku či železa. Navyše oproti baraniemu nevonia tak výrazne. 1 | vitamíny B Jahňacie je výborným zdrojom vitamínov skupiny B, ktoré sú základom metabolických procesov. Mäso z jahniat dokáže pokryť až 100% odporúčaného denného príjmu vitamínu B12. Veľkým prínosom je i obsah vitamínu (B1) pôsobiaceho priaznivo na nervový systém a proti únave. 2 | zinok V jahňacom mäse sa vyskytuje zinok vo forme ľahšie vstrebateľnej ľudským telom. Zinok má význam pre rast a hojenie. Priemerná porcia jahňacieho mäsa obsahuje až 45% odporúčanej dennej dávky. 3 | železo Taktiež železo je vo forme ľahko vstrebateľnej pre telo. Železo v strave je dôležité pre tvorbu červených krviniek. Jedna porcia poskytuje zhruba 20% odporúčanej dennej dávky pre muža a 12% pre ženy. 4 | meď, horčík a selén Dôležitý pre ľudský organizmus je taktiež výskyt stopového množstva ďalších prvkov – medi, horčíku a selénu. 5 | nízky obsah tuku Vďaka dlhoročnému vývoju chovateľstva, kŕmnych postupov i mäsiarskych metód očisťovania mäsa, bol tuk v jahňacine značne zredukovaný. Napríklad steak z jahňacieho stehna dnes bežne obsahuje menej ako 5%
katarina teplanova
0917540519
6 €
Kontaktovať predajcu
prosím čakajte ...
Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz