Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Zdravá konzumácia uhoriek

rss

Uhorky patria do rovnakej skupiny ako tekvica, cukina či melón, a tiež ich zaraďujeme medzi najkultivovanejší druh zeleniny. Okrem toho je veľmi podstatné spomenúť, že ich zaraďujeme medzi najsilnejšiu zásaditú zeleninu. Ich pH je medzi 8 až 9 a ich konzumáciou tak zabraňujeme možnému prekysleniu organizmu.  

Obsahujú veľké množstvo draslíka, ktorý normalizuje krvný tlak. Okrem toho sú bohaté aj na vitamíny C, A, B, bielkoviny, a tiež minerály. V uhorkách sa nachádza aj celý rad dôležitých enzýmov.

Uhorky pomáhajú pri ekzémoch alebo zapálenej koži. Preto si treba postihnuté miesto potrieť čerstvou uhorkovou šťavou. S ich pomocou vieme dokonca z tela odplaviť nebezpečné toxíny.  Vďaka vysokému obsahu vody a tomu, že neobsahujú žiaden cukor, ich dietológovia odporúčajú konzumovať aj pri detoxikácii a redukčnej diéte. Uhorka je tiež veľmi účinná na našu pokožku vďaka obsahu enzýmov a stopových prvkov, ktoré dokážu regulovať obsah vlhkosti v pokožke, sťahovať póry a normalizovať tvorbu mazu. Už v Egypte boli uhorky považované za účinný prípravok na udržanie mladistvej pokožky.

Vylisovaná šťava z uhoriek je vhodná na posilnenie pružnosti vlasov, zlepšuje reumatické problémy, a podporuje trávenie. Je veľmi bohatá na vápnik, horčík, fosfor a podobne. Preto by sme ju určite vylievať nemali. Takže v prípade, ak vás trápia problémy so stolicou alebo často bojujete so zápchami, je potrebné, aby ste do svojho jedálnička zaradili uhorkovú šťavu, prípadne šaláty zo surovej uhorky, ktoré vám pomôžu s týmito problémami. Ak skombinujete uhorkovú šťavu s cibuľovou šťavou 1:1, tento mix vám dokáže pomôcť pri reumatických problémoch. Nechutí síce veľmi lákavo, ale naozaj to pomáha. Odporúčame piť každý deň.

V prípade, ak vás trápi žlčník určite sa vyhnite každodennej konzumácii uhorky. Pre vás je žiaľ uhorka ťažko stráviteľná a môže sa dostaviť hnačka.

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz