Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Vajíčka ako od majstra kuchára

rss

Variť dobre neviete, ale predsa by ste radi pripravili niečo dobré pod zub sebe, partnerovi, deťom, či rodičom? Alebo naopak, ste super kuchár/ka, len tie vajíčka nie a nie sa podariť? Dáme vám pár tipov ako na to ;).

Miešané vajíčka alias praženica :)

Najväčším „trikom“ pri príprave praženice je teplota horáka. Tá by mala byť mierna počas celej doby prípravy praženice. A ako na vajíčka? Tie by sme si najprv mali dôkladne rozšľahať šľahacou metličkou so štipkou soli a trochou sladkej smotany, aby sa spenili a mali jednoliatu konzistenciu. Potom dáme na dno panvice trošku masla, ktoré rozpustíme. Vlejeme vaječnú hmotu. Najprv ju necháme približne 20 sekúnd bez miešania na panvici tuhnúť. Potom ju miešame tak, aby sa nám na panvici neprilepila. Dávame však pozor aj na to, aby sa nám nevysušila. Správna praženica je vláčna. Podávame posypanú bylinkami s chlebom alebo opečenou hriankou.

TIP: Chcete, aby praženica získala netradične zaujímavú chuť? Skúste na každé vajíčko pridať čajovú lyžičku strúhaného syra. Pre výraznejší efekt odporúčame použiť parmezán.

Omeleta

Radi si pochutnávate na omelete, ale je spľasnutá a príliš tuhá? Skúste do vajíčok pridať trošku piva, vyšľahať ich a až potom naliať na panvicu, omeleta bude nielen chutná, ale aj nadýchaná .

Vajíčka natvrdo

Pri príprave vajíčok natvrdo sú len tri veci, na ktoré si musíme dávať pozor- aby sme ho uvarili naozaj natvrdo a nie namäkko, aby nám vajíčko počas varenia neprasklo a aby sme ho vedeli ošúpať.

  1. Uvariť vajíčka natvrdo nie je až taký problém, musíme len dať pozor, aby sme ich nevypli príliš skoro. Na toto je osvedčený tip nastaviť si budík.
  2. Ak máte problém s praskaním vajíčok počas varenia, odporúčame vám prepichnúť tupý koniec vajíčka tenkou ihlou alebo pridať do vody trošku octu.
  3. No a čo s tým šúpaním? Škrupinka nie a nie ísť dole? Potom síce ide, ale povrch vajíčka zostáva celý poďobaný? Aj na toto máme riešenie. Vajíčka hneď po uvarení naťukneme tak, aby škrupinka na viacerých miestach popraskala a kúsok škrupinky aj odlúpneme. Potom vajcia ešte v škrupine ponoríme do studenej vody. Po chvíli škrupinky bez problémov oddelíme a povrch vajíčok ostane hladké. 

Dobrú chuť!

Používate nejaké ďalšie triky pri príprave vajíčok? Podeľte sa s nami v komentároch :).

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz