Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

TIP na výlet – objavte krásy Spiša

rss

Starobylý Spiš je so svojimi historickými pamiatkami, turistickými atrakciami a nádhernou prírodou ideálnou destináciou na víkendové výlety či dovolenku. Máme pre vás pár tipov, kam sa oplatí ísť na Spiši na výlet.

Historické pamiatky

Najznámejšou dominantou regiónu je Spišský hrad, najrozsiahlejší a podľa mnohých aj najkrajší hrad v strednej Európe. Popri ňom je tak trocha zabudnutý Kežmarský zámok (nazývaný aj Kežmarský hrad) so zaujímavými stálymi expozíciami, vyhliadkovou vežou a hladomorňou. Ďaľším v regióne je Ľubovniansky hrad v Starej Ľubovni s pekným skanzenom v podobe stredovekej dediny. Zaujímavých historických stavieb je na Spiši mnoho. Za návštevu určite stojí aspoň Chrám sv. Jakuba v Levoči s nádherne vyrezávaným najvyšším gotickým oltárom na svete (18,62 m), vrcholným dielom majstra Pavla z Levoče.

Príroda a turizmus

Do územia Spiša zasahujú 4 národné parky – Tatranský, Pieninský, Nízke Tatry a Slovenský raj, ktoré sú zárukou zážitkov z nádhernej prírody. Nájdete tu všetko, od majestátnych tatranských scenérií cez tajomné tiesňavy Slovenského raja až po ihličnaté lesy, či slnkom zaliate lúky a poľany s pasúcimi sa ovcami a dobytkom. Z viacerých jaskýň regiónu sú turistom sprístupnené Dobšinská ľadová jaskyňa, Stratená jaskyňa (s dĺžkou 18,5 km) a Psie diery. Za návštevu stoja aj kúpele Štrbské Pleso, Vyšné Ružbachy, Štós, Nový Smokovec, Tatranské Matliare alebo moderný aquapark v Poprade.

Agroturistika – spravte si výlet na ranč

V regióne Spiša nájdete niekoľko rančov zameraných na agroturistiku. Len kúsok za Kežmarkom si môžete na Ranči Čajka zajazdiť na koňoch, ale aj vyskúšať si starostlivosť o kone, kosenie či ďaľšie agro aktivity vrátane jazdy na traktore. Ranč je vybavený pre detské tábory a školské výlety. Neďaleko Demänovskej ľadovej jaskyne leží Ranč pod Ostrou skalou, na ktorom chovajú kone viacerých plemien a hovädzí dobytok. Na ranči sa dá aj stanovať, v okolí sú výborné možnosti pre cykloturistiku. Podobné možnosti poskytuje aj Agrofarma – Ranč F&A&H v Hodkovciach pri Spišskom hrade. Všetky 3 ranče poskytujú štýlové ubytovanie, stravovanie a ďaľšie služby turistom.

Poznáte na Spiši ďaľšie zaujímavé miesta? Napíšte o nich do komentárov..!

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz