Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

S ovocím proti stresu

rss

Ste aj vy vo svojej práci, alebo doma neraz vystavení stresu? Niektorí z nás sa s tým ľahšie vyrovnávajú, iní ťažšie, no určite to netreba ihneď začať riešiť chémiou. Je jednoduché zájsť do lekárne a kúpiť si nejaké lieky proti stresu. Ale prečo si nevybrať jednoduchší, lacnejší a hlavne zdravší spôsob?

Na zvládnutie stresových situácií tu máme aj ovocie, ktoré nám naša príroda sama ponúka. Niektoré druhy ovocia nám vedia pri dlhodobom strese pomôcť a určite bude výsledok lepší, ako keby sme mali užívať nejaké prípravky alebo lieky proti stresu. Tiež si touto zdravou metódou nezaťažíme organizmus, pretože sa nemusíme obávať vedľajších účinkov.

Ktoré druhy ovocia teda vedia pôsobiť antistresovo?

Čučoriedky

Sú bohatým zdrojom vitamínu C, ktorý pozitívne vplýva na naše telo pri stresových situáciách. Čučoriedky sú tiež bohaté na vlákninu, ale aj na oxidanty. Dokážu zlepšiť našu imunitu a preventívne pôsobia proti infekciám.

Avokádo

Obsahuje omnoho viac draslíka ako banány. Obsah aminokyselín, ktoré sa v ňom nachádzajú, dokážu znižovať krvný tlak. Avokádo je bohaté na živiny, ktoré pomáhajú pri regulovaní hormonálnej činnosti. Živiny tiež dokážu vylepšiť aj imunitný systém a pomáhajú vstrebať minerály a vitamíny z ostatných potravín, ktoré prijíma náš organizmus.

Marhule

Tento druh ovocia nám vie vždy zlepšiť náladu a odstrániť únavu. Marhule dokážu regenerovať bunky a zabrzdiť proces starnutia. Tiež pomáhajú pri regulovaní krvného tlaku.

Banány

Sú ideálnym ovocím, pri pocite stresu. Banány sú bohaté na draslík a horčík, ktorý nám pomáhajú zmierňovať bolesti hlavy, ktoré môžu byť zapríčinené stresom. Tiež vedia udržať našu nervovú sústavu v pokojnom stave a zbaviť nás strachu, či agresie. Banány sa dokonca odporúčajú na navodenie dobrého spánku, a tiež upravujú chuť do jedla. Podľa odborníkov, by sme si mali dopriať každý deň aspoň jeden banán.

Pomaranče

Ako sme už vyššie spomínali, vitamín C je výborným pomocníkom pri boji proti stresu. Pomaranče obsahujú obrovské množstvo tohto vitamínu. V prípade, ak náš organizmus trpí nedostatok vitamínu C, môže sa stať, že budeme trpieť zvýšenou psychickou nepohodou. Okrem toho, že nám pomaranče pomáhajú pri strese, tiež si ich konzumáciou zlepšujeme náš imunitný systém.

Broskyne

Obsahujú biolátky, ktoré sú na stres ako stvorené. Obsahujú veľké množstvo niacínu, ktorý v spojení s horčíkom, zinkom a selénom vytvára balzam na podráždené nervy. Broskyne tiež dokážu naše telo zbaviť nadbytočnej vody, čo predstavuje úľavu pre obličky, srdce a krvný obeh.

Ríbezle

V tomto období už ťažko asi zoženiete čerstvé, ale pomôcť môže aj ríbezľový lekvár. Ríbezle pôsobia podobne ako broskyne, majú veľmi podobné zloženie. Obsahujú najmä horčík, draslík, železo a vápnik, a tiež niacín, ktorý upokojuje podráždené nervy. Pomáhajú tiež pri činnosti nervov a svalov.

Slivky

Sú bohaté na vitamín B, ktorý výborne pomáha pri nervozite a podráždenosti.

Hrozno

Obsahuje tiež množstvo vitamínov B a C, ale aj stopových prvkov. Vďaka nim hrozno pomáha pri nervozite, a tiež aj pri depresiách.

Nezaťažujte teda zbytočne svoj organizmus, pokiaľ nemusíte. Radšej si doprajte ovocie, ktoré vám dodá množstvo vitamínov, osvieži a môže pomôcť pri problémoch so stresom.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz