Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Potraviny pre dlhšiu mladosť

rss

Recept na mladosť ani dlhovekosť zatiaľ neexistuje. Veľa žien a čoraz viac mužov na celom svete využíva omladzovacie krémy alebo plastické operácie.  Tieto prostriedky pritom omladzujú naše telo len na určitých miestach a povrchovo. Omladiť svoje telo ale treba celkovo. A nie len omladiť, ale aj spomaliť starnutie.

Udržať svoje telo fit môžete pravidelným pohybom a športovaním, ale aj výberom vhodného jedla. Základom je znížiť príjem cukru. Dopomôcť však môže aj niekoľko „zázračných“ potravín – cesnak, bobuľovité ovocie, cibuľa, oriešky, semiačka, listová zelenina, mrkva, petržlen či dokonca vajíčka alebo čokoláda.

Listová zelenina

Čím viac zelenej, tým lepšie. Listová zelenina pomáha nášmu telu pri trávení a obsahuje veľké množstvo vitamínov.  Vďaka nim zlepšuje našu imunitu.

Petržlen

Petržlen nie len že kúpite hocikde, ale môžete si ho vypestovať aj doma na záhradke.  Obsahuje vysoký podiel prírodného draslíka, dokonca najvyšší  spomedzi potravín. Prírodný draslík chráni naše srdce pred infarktom a pred starnutím. Napomáha nám vylučovať z tela voľné radikály, a tým očisťuje naše telo.  Konzumovať ho môžeme čerstvý s chlebom, v šalátoch, môžeme si ho vysušiť alebo zamraziť.

Mrkva

Mrkva obsahuje dobre známy beta karotén, ktorý je potrebný nie len pre naše oči, ale aj pre pokožku.  Chráni nás pred slnečným žiarením a vďaka nemu je naša pokožka krajšie a trvácnejšie opálená. Aby sme účinky ešte posilnili, môžeme piť mrkvovú šťavu zmiešanú s paradajkovou alebo pomarančovou šťavou. Tá obsahuje vitamín c, ktorý napomáha našim bunkám k lepšej regenerácii. Železo obsiahnuté v mrkve  podporuje činnosť nervovej sústavy.

Cesnak a cibuľa

Tieto dve potraviny máme doma skoro stále.  Nielenže vedia výborne dochutiť jedlo, ale sú aj veľmi zdravé. Obe potraviny majú protizápalové účinky, cesnak dokonca aj antibakteriálne. Sú výnimočné, pretože dokážu zastaviť procesy buniek, ktoré by mohli prerásť do rakoviny.

Vajíčka

Vajíčka v obmedzenom množstve robia v našom tele zázraky.  Obsahujú nie len vitamín A a E, ktoré sú dôležité pre naše srdce a oči, ale aj selén, vitamín D a bielkoviny. Tie sú potrebné pre naše vlasy, nechty, pokožku, ale dôležité aj pre náš mozog. Je dokázané, že vajíčka podporujú našu pamäť.

Oriešky a semiačka

Oriešky by sme nemali jesť vo veľkom množstve, pokiaľ si chceme udržať svoju váhu alebo dokonca schudnúť.  Sú prirodzeným zdrojom vitamínu E, ale len pokiaľ ich jeme surové Pražené, opečené a osolené tento vitamín strácajú.

Bobuľovité ovocie

Toto ovocie obsahuje veľké množstvo vitamínu C a antioxidantov.  Tie znižujú  pravdepodobnosť výskytu srdcovo-cievnych ochorení a istých druhov rakoviny.

Čokoláda

Treba si dať pozor ale na druh čokolády. Ideálna je horká, s vyšším podielom kakaa.  Aj množstvo však musíme strážiť, a denne jej zjesť iba kúsok.  Vďaka čokoláde je naša pleť jemnejšia, hydratovanejšia a dokonca aj vláčnejšia. Čokoládu si môžete dať napríklad k rannej káve (pá kociek 70%-tnej čokolády). Na našej postave sa to nijako neodrazí.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz