Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Potraviny, ktoré vám dodajú potrebnú energiu a vitamíny

rss

Príprava na vianočné sviatky vás tak vyčerpali, že potrebujete dodať energiu? Alebo sa na vás nalepila nepríjemná chrípka a potrebujete dodať svojmu telu potrebné vitamíny? Prečítajte si, ktoré potraviny vám s týmito problémami môžu pomôcť.

Cesnak

Šťava z cesnaku dokáže zabiť viac ako 20 druhov baktérií a niekoľko druhov plesní. Stačí ak si ráno nadrobno nakrájate strúčik cesnaku, dáte na lyžičku, zalejete troškou medu a prehltnete bez hryzenia.

Reďkovky

Sú bohaté na vitamín C.

Červené pomaranče

Tieto citrusy sú tiež plné vitamínov a vlákniny.

Sladké zemiaky

Batáty obsahujú vysoký podiel betakaroténu a draslíka. Okrem toho sú aj bohatým zdrojom pektínu, vlákniny a vitamínov C a B6.

Fazuľa

Či zelená, fľakatá, všetky druhy fazule sú bohaté na magnézium, ktorý podporuje prenos myšlienok. Okrem toho pôsobí aj ako antioxidant. Už jedna porcia fazule obsahuje kyselinu listovú a bielkoviny, ktoré sa dokážu postarať o vyrovnanú hladinu energie.

Rebarbora

Táto stonkatá zelenina obsahuje málo kalórií a je tiež je bohatá na množstvo vitamínov A, C a kalcium.

Špenát

Zelené špenátové listy vám dodajú energiu na celý deň. Špenát obsahuje vitamín A, železo, ale aj kyselinu listovú.

Artičoky

Sú bohaté na vlákninu a vitamín C. Okrem toho obsahujú aj kyselinu listovú, ktorá je nevyhnutná pri tvorbe nových buniek.

Hrozienka

Zaraďujeme ich medzi rýchle životabudiče vďaka tomu, že obsahujú vysoké množstvo ovocného cukru, ktorý dobíja telo energiou.

Čučoriedky

Zlepšujú prekrvenie mozgu. Odporúčame ich konzumovať napríklad s bielym jogurtom.

Kyslá kapusta

Táto vitamínová bomba, podporuje obranyschopnosť organizmus, tiež pomáha organizmus detoxikovať a dokáže prirodzene prečistiť náš žalúdok. V prípade, ak na vás doľahla zvýšená únava, odporúča sa konzumovať kyslú kapustu spolu s olivovým olejom, cesnakom a petržlenovou vňaťou.

Zázvor

Je veľmi účinný v prípade, ak sa cítite slabí a unavení. Zázvor pôsobí blahodarne a antibakteriálne na náš organizmus, a tiež posilňuje imunitu.

Ženšen

Sa odporúča pri liečbe kašľa alebo chrípky. Okrem toho znižuje cholesterol a harmonizuje biorytmus. Táto liečivá bylina dokáže zmierniť príznaky napätia a únavy. Tiež reguluje hormonálny systém a zvyšuje energiu buniek.

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz