Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Poklad nazývaný droždie

rss

Toto tzv. bioliečivo má pozitívne účinky na ľudské zdravie v mnohých súvislostiach, no je podstatné, aby sme ho konzumovali samostatne. Je veľmi lacné, a tiež ľahko dostupné, takže s jeho zaobstaraním určite nebudete mať problém.

Ak chcete vedieť, v akých prípadoch dokáže byť droždie nápomocné, tak čítajte ďalej.

Droždie je v skutočnosti zmes živých mikroskopických organizmov. Obsahuje živé zlisované kvasinky, ktoré zaraďujeme medzi jednobunkové huby. Okrem toho obsahuje aj všetky vitamíny skupiny B, vitamín D, enzýmy, lipidy, esenciálne kyseliny, a aj minerálne soli.  Čerstvá kocka droždia, ako aj jeho sušená varianta, sú rovnako bohaté na prospešné mikroorganizmy.

Kvasnice nám dokážu pomôcť pri upravení trávenia, kožných problémoch, pri regenerácii tela, a aj priaznivo ovplyvniť imunitný systém a podobne. Môžeme ich zakúpiť v rôznych formách, ako v podobe čerstvej kocky, ale dajú sa kúpiť aj vo forme tabliet alebo prášku. Asi najjednoduchším a najlepším spôsobom, ako sa vyhnúť typickej chuti kvasníc, je užívanie tabliet. Ani užívanie prášku nie je zlé, tiež má svoje výhody. Prášok stačí nasypať do nápoja a vypiť. Odporúča sa piť 3-krát denne po jedle. V prípade, ak ste sa rozhodli pre klasickú kocku droždia, tú môžete rozdrobiť v nápoji. Na celý deň vám bude stačiť 1/3 kocky. No tiež pozor na to, aký nápoj na rozdrobenie použijete, pretože kvasnice nepôsobia vo všetkých tekutinách rovnako. Čerstvú kocku je najlepšie rozpustiť v mlieku alebo v čistej teplej vode. V prípade prášku je to trošku inak. Prášok si môžete nasypať aj do polievky či omáčky. Tabletky majú tiež svoje výhody, a to najmä tie, že si ich môžete zakúpiť s rôznymi prímesami, ktoré posilňujú účinok.

Máte problematickú pleť aj vo vyššom veku a neviete ako si s tým poradiť? Nie je to spôsobené zlou starostlivosťou o pleť ale tým, že máte pravdepodobne problémy s pečeňou, trávením a podobne. V takomto prípade sú kvasnice ten pravý liek na takýto problém. Kvasnice tiež môžete použiť aj ako pleťovú masku, kde stačí kúsok droždia rozmiešať v troche mlieka a potrieť na problematické miesta. Najlepšie je, ak si postihnuté miesta natriete pred spaním, aby maskla poriadne zaschla a ráno keď sa zobudíte, stačí masku len poriadne zmyť z postihnutých oblastí.

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz