Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Mrkva – výborná a hodnotná zelenina

rss

Táto zelenina má sladkú a lahodnú chuť. Už starovekí učenci ju ospevovali vďaka tomu, že prospievala dobrej nálade.

Mrkvu môžeme konzumovať za surového stavu, a tiež aj ako tepelne upravenú. Je veľmi obľúbená u detí. Jej pravidelnou konzumáciou môžeme dosiahnuť zníženie cholesterolu v krvi. Taktiež predchádzame zápche, pomáhame si pri kožných chorobách, či pri oslabení organizmu.

Surová mrkva je považovaná za najbohatší zdroj provitamínu A, karoténu. Tiež obsahuje aj vitamíny B, C, D, E a podobne. Okrem toho obsahuje aj množstvo minerálov ako napríklad vápnik, horčík a železo, a aj prírodnú vlákninu, pektín. Mrkva je zásadotvorná.

Veríme, že už do malička máte zafixované, že mrkva je výborná na oči. Pravda je taká, že mrkva naozaj posilňuje zrak a zabezpečuje, aby nám sietnica oka fungovala správne.

Mrkva nepomáha len na oči, ale aj proti rakovine, kde je považovaná za liek, vďaka tomu, že obsahuje betakarotén, ktorý posilňuje imunitu. Vedci dokonca predpokladajú, že svojou reakciou posilňuje ľudské tkanivá v organizme, a tie sú tým pádom menej náchylné na rakovinové bujnenie.

Ďalší pozitívny účinok mrkvy je to, že dokáže neutralizovať voľné radikály, vďaka ktorým sa toxíny odvádzajú z tela.

Mrkvu by sme si mali konzumovať každý deň a to minimálne aspoň jeden kus. V prípade, ak máte radi šťavy, kľudne si doprajte mrkvovú šťavu, ktorá ma tiež blahodarné účinky na ľudský organizmus. Odporúčame piť minimálne jedno deci denne.

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz