Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Keď ráno vstanete, siahnite po citróne a vlažnej vode :)

rss

Čo potrebujete k tomu, aby ste ráno naštartovali svoj metabolizmus? Polovičku citrónu, pohár vlažnej vody a pár jednoduchých cvikov. Pozitívne výsledky sa dostavia čoskoro!

Prečo vlažnú vodu?

Jedným z najlepších spôsobov ako začať nové ráno je dať si pohár vody s vyžmýkanou šťavou z polovice citrónu. Je to klasický, často odporúčaný recept – na jednu maličkosť sa však často zabúda. Voda v pohári by nemala byť studená, ale vlažná. Aký je v tom rozdiel? Studená voda a studené potraviny spomaľujú metabolizmus a trávenie. Vlažná voda nepredstavuje taký „šok“ ako studená (či dokonca ľadová), a na rozdiel od studenej vody ju nemusí náš organizmus zohrievať aby ju mohol spracovať a využiť – je k dispozícii v podstate ihneď po vypití.

Prečo citrónovú šťavu?

Citrónová šťava podporuje trávenie a zrýchľuje metabolizmus. Obsahuje množstvo kyseliny askorbovej (vitamínu C). Podporuje tvorbu žlče, preplachuje obličky a čistí pečeň – ranné pitie citrónovej šťavy v pohári vody prispieva k detoxikácii organizmu a k zvýšeniu schopnosti organizmu absorbovať železo. Citrón a citrónová šťava sú chuťovo kyslé, ale v organizme pôsobia zásadotvorne. Aj pre citrónovú šťavu však platí – všetko s mierou, nič nepreháňať. Nebezpečná môže byť napríklad pre zubnú sklovinu, takže radšej obmedzte na minimum kontakt šťavy so zubmi (napríklad použitím slamky).

A teraz si pocvičte :)

Po vypití ranného pohára vody s citrónovou šťavou (nalačno) pomôžte svojmu organizmu rozhýbať sa. Stačí pár minút jednoduchých drepov a otáčanie trupom – to prebudí vašu tráviacu aj vylučovaciu sústavu. Ak máte ráno dostatok času a chcete naozaj pre svoje zdravie niečo spraviť (a zdravotný stav vám to umožňuje), doprajte si aj polhodinkovú rozcvičku – rozhýbte sa jednoduchým poskakovaním, skúste kliky alebo ranný beh, prípadne strečing, tanec, kardio cvičenia, silový tréning alebo ľahké výpady v štýle boxu. Pravidelným ranným cvičením si zlepšíte kondíciu aj náladu.

Skúsili ste si už ráno po pohári vody s citrónovou šťavou pocvičiť? Napíšte do komentárov :)

TIP: Prečítajte si aj o ďalších pozitívnych účinkoch citróna

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz