Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Kam s deťmi? Na koníky do Štiavnických vrchov

rss

Štiavnické vrchy patria medzi najkrajšie kúty Slovenska. Nájdete v nich mnoho príležitostí k aktívnemu relaxu, historických pamiatok aj prírodných krás. Len 9 kilometrov od Banskej Štiavnice leží Detská farma Gazdáčik špecializovaná na hipoterapiu v kombinácii s výletmi pre školy, škôlky ale aj pre rodiny s deťmi.

Detská farma Gazdáčik

Detská farma umiestnená v chránenej krajinnej oblasti Štiavnické vrchy ponúka celoročné aktivity (v prípade záujmu aj s ubytovaním a stravovaním). Špecialitou farmy je odborná animoterapia resp. hipoterapia pre deti najmä v predškolskom veku, zameraná na správne držanie tela, spevnenie chrbtice, zbavenie stresu a zlepšenie dýchania. Pozitívne účinky relaxačnej jazdy na poníkoch a koňoch sa u detí sa znásobujú aj vďaka blízkemu kontaktu dieťaťa s milým a krotkým poníkom. To pomáha odbúravať psychické blokády, vytvára u detí dobrú náladu a pozitívny vzťah k zvieratám a k svojmu okoliu.

Tipy na výlety do okolia farmy:

·        jazda na koni (alebo pešia túra) k neďalekému Masarykovmu prameňu alebo k tradičnej kováčskej vyhni v obci Podhorie, kde sa nachádza tiež kostol sv. Alžbety z roku 1718 a Ľudové múzeum,

·        katastrom obce Pohorie vedie značkovaný turistický chodník k Žakýlskemu plesu (morské oko) a ruinám dávno zaniknutého Žakýlskeho hradu z 13. storočia (známeho aj od názvom Pustý hrad)

·        len pár km od farmy sú jazerá Halčianske a Belianske (tzv. tajchy z banskej éry), vhodné aj na kúpanie

·        v širšom okruhu sú vám k dispozícii obľúbené kúpele vo Vyhniach a Sklených Tepliciach (cca 15 od od farmy) a v Dudinciach

Banská Štiavnica (len 9 km od farmy)

Historické mesto zapísané do zoznamu Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO sa preslávilo nádhernými kostolmi z 13. a 15. storočia, známou kalváriou, súsoším Svätej Trojice ale aj Starým zámkom, Botanickou záhradou či Slovenským banským múzeom. Okolie Banskej Štiavnice je vďaka stovkám kilometrov cyklotrás (viac info na webe BanskaStiavnica.sk) výborne pripravené na cykloturistiku pre trekingové aj horské bicykle. Niektoré tajchy v okolí sú vybavené na člnkovanie (jazero Počúvadlo s požičovňou člnov), potápanie (Richňavské jazero s kurzami potápania) a rybárenie.

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz