Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Fastfood a jeho prehrešky

rss

V tejto hektickej dobe často nemáme čas sa poriadne a zdravo naobedovať pre nedostatok času, a tak sa vyberieme do najbližšieho fastfoodu, kde si jedlo kúpime rýchlo a lacno. Tieto vyprážané, tučné a sladké jedlá alebo iné polotovary nám veru na našom zdraví nepridávajú. Práve naopak. Fastfoody dokonca oveľa horšie pôsobia na deti, ako na dospelého človeka.

Prieskumy dokázali, že takéto nezdravé jedlo dokonca má aj omnoho viac negatívnych účinkov, ako sme si mysleli.

Starnutie pleti

Nezdravé fastfoodové jedlo podporuje starnutie našej pokožky. Všetky cukry, prepaľované tuky, sladké jedlá, konzervanty, ale aj umelé ochucovadlá dokážu byť v našom tele veľmi nepríjemné. Všetky tieto látky zapríčiňujú kolísanie inzulínu a podporujú zápalové procesy v našom tele.

Nafúknuté brucho

V tomto prípade nemáme na mysli nafúknuté brucho, kvôli prísadám, ktoré môžu spôsobiť nadúvanie. Myslíme, veľké brucho kvôli zadržiavaniu vody v tele. Okrem toho, že fastfoodové jedlo obsahuje veľa cukrov, tukov, konzervatov a iných nezdravých ingrediencií obsahuje aj veľa soli, ktoré presahuje odporúčanú dennú dávku. Okrem soli jedlo obsahuje aj sodík, ktorý práve spôsobuje zadržiavanie vody v tele.

Zlé trávenie

Nezdravé fastfoodové polotovary určite neprispievajú ani nášmu tráveniu, skôr im spôsobujú mnoho komplikácií. Neobsahujú žiadnu vlákninu, ktorá by im v trávení mohla pomôcť. Dokonca je viac pravdepodobné, že takéto jedlo nám môže spôsobiť zápchu.

Pálenie záhy

Ak prijmeme príliš veľa tukov, cukrov a všetko čo toto nezdravé jedlo obsahuje, môže sa stať, že náš žalúdok jednoducho nebude vládať všetky tieto látky stráviť. V tomto prípade sa môže teda stať, že náš žalúdok sa začne búriť a to tým, že časť štiav prepustí hore do pažeráka, čím spôsobí pálenie záhy.

Astma

Výsledky štúdie ukázali, že deti, ktoré konzumujú fastfoodové jedlo viac ako 3-krát za deň, majú o 42% vyššie riziko, že sa u nich prejaví astma.

Ženy a ich PMS

Cukry a tuky, ktoré sa nachádzajú vo fastfoodovom jedle, príznaky predmenštruačného syndrómu ešte viac znásobujú. Môže sa to prejaviť častejšími výkyvmi nálad alebo hormonálnou nerovnováhou.

Bolesti hlavy

Možno si hovoríte, že fastfoodové jedlo nemôže spôsobiť bolesť hlavy. No opak je žiaľ pravdou. Tyramín, ktorý sa nachádza v tomto type jedla, sa považuje za spúšťadlo bolesti hlavy. Nachádza sa dokonca aj v syroch, čokoláde alebo alkohole a môže spôsobiť aj migrénu.

Depresia

Výskumy dokázali, že ľudia, ktorí pravidelne konzumujú fastfoodové jedlo, podliehajú depresiám.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz