Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Ako na žalúdočné ťažkosti

rss

V týchto teplách sa dostavujú často žalúdočné problémy. Zaskočiť nás vedia nie len doma, ale aj na dovolenke. Viete ako proti nim bojovať?

Z pomedzi bežných bolestí ktoré mávame, sú tie žalúdočné najnepríjemnejšie.  Prichádzajú nečakane, ale pokazia dlhý čas, niekedy aj celý deň. Najlepšími bojovníkmi proti bolesti však nie sú lieky, ale klasické potraviny.

Lieky na žalúdok nám síce uľavia od bolesti, ale sú pre nás veľakrát ešte väčšou záťažou. Pritom stačí siahnuť po osvedčených receptoch nie len našich starých mám.

Zázvor

Zázvor môžeme použiť rôznym spôsobom. Je vhodné ho kúsok pohrýzť ako žuvačku, nastrúhať do čaju alebo len tak strúhaný s medom. Zázvor je dobré mať doma v zásobe, v chladničke dokáže vydržať aj dlhšiu dobu. Okrem tlmenia bolesti žalúdka napomáha aj pri nachladnutí.

Kola s minerálkou

Pre niektorých šokujúca novinka, pre iných často využívaný nápoj pri bolesti žalúdka. Stačí zmiešať originál kolu s minerálkou v pomere 1:1 a nápoj je hotový. Pri zvracaní pomáha samotná kola, keď ju pijete po lyžičkách. Sú v nej obsiahnuté látky, ktoré zabraňujú zvracaniu a prijímaním aspoň malého množstva tekutín predchádzate dehydratácii.

Čaj

Čaj je asi najčastejšie využívaným prírodným liekom. Na výber máme rovno niekoľko druhov.

  • Harmančekový čaj – na náš žalúdok je ako balzam. Nemali by sme ho piť len pri bolestiach, ale pravidelne ako prevenciu.
  • Mätový čaj – má hneď niekoľko pozitívnych účinkov na náš žalúdok. Pôsobí protizápalovo, aktivuje trávenie a napomáha tráveniu ťažkých jedál.
  • Medovkový čaj – upokojuje náš žalúdok pri bolestiach a kŕčoch.

Jablko

Jablko má doma snáď každý.  Proti bolestiam žalúdka ho stačí nastrúhať a jesť po malých množstvách a pomaly. Pred konzumáciou ho však nechajte zoxidovať. Takéto jablko poriadne prečistí náš tráviaci systém, očistí telo od toxínov a upraví žalúdočnú fluóru. Navyše nám dodá vitamíny a minerály.

Vývar

Slepačí alebo hovädzí vývar je na boľavý žalúdok to pravé orechové.  Zahrejú, premastia, zbavia nás nepríjemného pocitu aj bolesti. Zjedením vývaru máte rovno 2 muchy jednou ranou, keďže je to aj diétne jedlo ktoré vás zasýti.

Pomaranč

Čistá šťava z čerstvého pomaranča vám pomôže pri ťažkostiach so žalúdkom a pri zvracaní.  Po čajových lyžičkách piť v pár minútových časových intervaloch pomarančovú šťavu (nie 100% džús, ale vyžmýkať pomaranč) ukľudní žalúdok a potlačí zvracanie.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz